Δημόσια έκκληση προς τους βουλευτές για το νομοθέτημα για την Αστυνομία

Δημόσια έκκληση προς τους Βουλευτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις επί του νομοθετήματος για την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία, απηύθυνε με γραπτή δήλωση του, ο  Υπουργος Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου:

“Η διαφθορά αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και όχι με ημίμετρα. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει και με τα νομοσχέδια για πρόληψη και πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία ότι έχει την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς.

Μετά και τη σημερινή συζήτηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, απευθύνω δημόσια έκκληση προς τους Βουλευτές να κάνουν δεύτερες σκέψεις, εάν θέλουν πραγματικά να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα για πρόληψη και προστασία των μελών της Αστυνομίας από φαινόμενα διαφθοράς.

Πρέπει να παραχωρηθούν διά νόμου οι απαραίτητες αρμοδιότητες στην Υπηρεσία ώστε να έχει τη δυνατότητα προληπτικής και κατασταλτικής διερεύνησης φαινομένων διαφθοράς.Διαφορετικά θα μείνουμε απροβίβαστοι στον αγώνα για αντιμετώπιση της διαφθοράς στο Σώμα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.”