Δημοσκόπηση: Πρώτος ο Αναστασιάδης – Ντέρμπι Μαλά – Νικόλα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «Pulse Market research» για λογαριασμό του TVONE , στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών, πρώτος  τερματίζει ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ όπως φαίνεται μεγάλο ντέρμπι, με μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή παίζεται μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά.

Στο ίδιο επίπεδο κινούνται και Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου, με την τέταρτη θέση να κρίνεται μέχρι τέλους.

H πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση: Ν. Αναστασιάδης 30,8%, Ν. Παπαδόπουλος 18,9%, Στ. Μαλάς 18,5%, Γ. Λιλλήκας 3,8%, Χρ. Χρίστου 3,8%, Λοιποί 1%. Η δημοσκόπηση έδειξε αδιευκρίνιστη ψήφο 23%.

Η βάση στήριξης των υποψηφίων παραμένουν τα κόμματά τους, αν και ένας έκαστος καταφέρνει να αλιεύει ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Τα σενάρια του Β’ γύρου


Τα δύο πιθανά σενάρια για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι Ν. Αναστασιάδης – Στ. Μαλάς και Ν. Αναστασιάδης – Ν. Παπαδόπουλος.

Στο πρώτο σενάριο ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 48% έναντι 27% του Σταύρου Μαλά.

Στο δεύτερο σενάριο ο Ν. Αναστασιάδης παίρνει 43% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος 32%.

Στα πλαίσια της δημοσκόπησης οι ερωτηθέντες είπαν την άποψή τους για τους κυριότερος υποψήφιους για την προεδρία. Μόνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές απόψεις, ενώ για όλους τους άλλους πλειοψήφησαν οι αρνητικές ψήφοι.

Συγκεκριμένα: Ν. Αναστασιάδης 57% θετικές 41% αρνητικές, Ν. Παπαδόπουλος 43% θετικές και 51% αρνητικές, Στ. Μαλάς 45% έναντι 47%, Γ. Λιλλήκας 29% θετικές 65% αρνητικές και Χρ. Χρίστου 21% έναντι 58%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση γύρο από το πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη με ποσοστό 77%. Όσον αφορά τις μετακινήσεις από το ΔΗΣΥ στους υπόλοιπους υποψήφιους το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφά ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 5,0%, 3,0% πηγαίνει στο Σταύρο Μαλά ενώ μόλις 1,0% πηγαίνει στο Γιώργο Λίλλήκα.