Δημητρίου: Συναινετική προσέγγιση στην ψήφιση του προϋπολογισμού

Σε δήλωση της αναφορικά με την ψήφιση του προυπολογισμού, η  Εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Αννίτας Δημητρίου τόνισε ότι η  υπεύθυνη οικονομική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί:

“Έχει υπερψηφιστεί από την Βουλή ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2018 και είναι θετικό ότι παρά τις παρεμβάσεις και εισηγήσεις επικράτησε η συναινετική προσέγγιση.

Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι η υπεύθυνη οικονομική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί και ότι η πατρίδα μας ούτε ρισκάρει ούτε και υπονομεύει την σταθερότητα αλλά και την ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί.

Η ομαλή λειτουργία του κράτους θα συνεχιστεί μέσα από ορθολογική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, μέσα από αναπτυξιακές δαπάνες και στήριξη του μεταρρυθμιστικού και εκσυγχρονιστικού προγράμματος της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Αυτό το εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα θα δυναμώσει τις ευκαιρίες απασχόλησης και θα μειώσει περαιτέρω την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό με στόχο την πλήρη απασχόληση.

Το στοίχημα και η πρόκληση είναι η πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας να περάσει στον κάθε πολίτη ξεχωριστά ο οποίος νιώθει και πάλι αισιόδοξος και βλέπει το μέλλον με ασφάλεια χωρίς φόβο.

Η χώρα προχωρά με σταθερά βήματα μπροστά και η υπεύθυνη αλλαγή ήδη πραγματοποιείται με ισχυρή αμοιβαιότητα, με ευθύνη, ανάπτυξη και προοπτική.”