Δημητρίου: Παραποίηση γεγονότων από το επιτελείο Παπαδόπουλου

Για  παραποίηση γεγονότων από το επιτελείο του κ. Ν. Παπαδόπουλου, έκανε λόγο σε δηλώσεις της η  Αννίτα Δημητρίου, Εκπροσώπος Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη:

Το ‘μοιραίο’ όχι της Βουλής επέφερε το κούρεμα – Ρόλος και ευθύνη μας η συνέχιση της υπεύθυνης στάσης και πολιτική που έφερε σταθερότητα και ανάπτυξη

Κάποιοι 4 χρόνια μετά το ‘μοιραίο’ όχι της Βουλής των Αντιπροσώπων, που απέρριψε την πρόταση του Eurogroup και έφερε το κούρεμα, πρόταση την οποία παρουσίαζε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για 4 ώρες στην Βουλή, ελλείψει επιχειρημάτων και αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλώνουν άγνοια αν είναι δυνατόν.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1) Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ήταν πλήρως ενήμερος για ότι η ΕΚΤ εισηγήθηκε ένα πιο ψηλό τέλος για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, όπως επίσης και να εξαιρεθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 σύμφωνα με τα πρακτικά της ολομέλειας, της εισηγητικής εκθέσεως της Επιτροπής Οικονομικών που αναγνώστηκε στην ολομέλεια και ο ίδιος έφερε ως Πρόεδρος της Επιτροπής και τον ημερήσιο τύπο.

2) Ουδέποτε ο ίδιος ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγήθηκε κάτι αλλά καταψήφισε μαζί με τους υπόλοιπους την πρόταση του Eurogroup η οποία αφορούσε από:

€0-€20.000 φορολογία 0%

€20.000-€100.000 φορολογία 6,75%

Πάνω από €100.000 φορολογία 9,9%

Και επειδή καταψηφίστηκε η πρόταση για φορολογία του Eurogroup οδηγηθήκαμε στην επόμενη συνεδρία στην οποία υιοθετήθηκε το νομοσχέδιο του 2012 για κούρεμα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και 4 χρόνια μετά κάποιοι έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και όχι να δηλώνουν ότι δεν κατάλαβαν, δεν άκουσαν, δεν είδαν μαζί και ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να υποτιμούν την νοημοσύνη τους.

Ρόλος και ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την υπεύθυνη στάση και πολιτική που επέφερε σταθερότητα και ανάπτυξη, την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη”.