Δημητρίου: Ο κ. Παπαδόπουλος μας παραπέμπει στις καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος

Ο τόπος δεν σηκώνει ούτε πειραματισμούς ούτε οικονομικές αλχημείες γι’ αυτό κι εμείς συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπροσώπος τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα  Δημητρίου:

“Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγείται παράταση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Παπαδόπουλος μας παραπέμπει στις γνώριμες καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος: των ασύστολων δαπανών, των ελλειμμάτων, του αποκλεισμού από διεθνείς αγορές και επενδύσεις, της παρολίγον χρεοκοπίας.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή και επικίνδυνη τοποθέτηση η οποία θα θέσει σε περιπέτειες την οικονομία, τους μισθούς των πολιτών αλλά και ευρύτερα την σταθερότητα και διεθνή αξιοπιστία την οποία με τόσο κόπο και μόχθο όλων μας κα κυρίως όμως των πολιτών, έχουμε πετύχει.

Πολιτική αξιοπιστία δεν είναι η μετατόπιση των ευθυνών στα επόμενα χρόνια και στις επόμενες γενιές με μοναδικό στόχο την εξουσία, αλλά η ανάληψη της ευθύνης με πραγματισμό, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

Ο τόπος δεν σηκώνει ούτε πειραματισμούς ούτε οικονομικές αλχημείες.

Εμείς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, τον δρόμο που διασφαλίζει θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς με μοναδικό στόχο ένα κράτος κοινωνικά ευαίσθητο, ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας και ένα κράτος σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.”