Δημητρίου: Μείωση ανεργίας, αύξηση απασχόλησης

Σε δήλωση της η Εκπρόσωπος τύπου του εκλογικού επιτελείου, Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρθηκε στους επίσημους δείκτες της Στατιστικής Υπηρεσίας οι οποίοι  επιβεβαιώνουν την πρόοδο και ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί:

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας η ανεργία μειώθηκε στο 10%, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 11,9 χιλιάδες άτομα από πέρσι, ακόμα και στις ηλικιακές ομάδες 15-24 ετών το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε.

Παράλληλα αυξήθηκε το εργατικό δυναμικό για το τρίμηνο του 2017 όπως επίσης και ο αριθμός των απασχολουμένων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όλοι αυτοί οι επίσημοι δείκτες δεν είναι τυχαίοι. Προκύπτουν μέσα από την υπεύθυνη και πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης – της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη – που επιφέρει απτά αποτελέσματα για κάθε πολίτη αυτού του κράτους και για κάθε παραγωγικό τομέα.

Η συνετή αυτή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκτροχιαστεί αλλά απεναντίας πρέπει να ενισχυθεί και να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν και δημιουργώντας συνθήκες πλήρους απασχόλησης για κάθε πολίτη αυτού του κράτους.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται και βιώνουν την πρόοδο και την ανάπτυξη όπως διαπιστώνεται και μέσα από τους δείκτες, όπως επιβεβαιώνεται από τους Διεθνείς Οίκους αξιολόγησης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με αυτό τον τρόπο επιλύονται τα προβλήματα και δημιουργούνται προοπτικές για το αύριο. Υπεύθυνα και με απτά αποτελέσματα χωρίς εγκώμια, χωρίς ανέφικτες διακηρύξεις, χωρίς εκτροχιασμούς.