Δημητρίου: Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν

Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, αναφερόμενη στις σημερινές δηλώσεις κομμάτων για τις ευθύνες για το κούρεμα:

“Κάποιοι θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη. Συγνώμη από τον κυπριακό λαό, τον οποίο μέσα από τις πολιτικές τους εκτιμήσεις και αποφάσεις, τον οδήγησαν σε κούρεμα καταθέσεων.

Κάποιοι, θα πρέπει να αναλογιστούν τις τόσο εσφαλμένες τους αναλύσεις και αξιολογήσεις, οι οποίες τους οδήγησαν να απορρίψουν την πρόταση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ειδικό τέλος καταθέσεων, με αποτέλεσμα το κλείσιμο μιας τράπεζας και το κούρεμα άλλης.

Οι δηλώσεις του κ. Γ. Ντάιζελμπλουμ επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό. Αυτό, το οποίο ήταν ήδη γνωστό και το οποίο θέσαμε ουκ ολίγες φορές. Ότι αντί το κλείσιμο των δυο τραπεζών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαπραγματεύτηκε σκληρά για να πετύχει ειδικό τέλος στις καταθέσεις.

Μια πρόταση, την οποία, τόσο το ΔΗΚΟ όσο και η ΕΔΕΚ αλλά και το ΑΚΕΛ απέρριψαν.

Όσο και εάν ενοχλούν τα γεγονότα, αυτά δεν αλλάζουν. Και είναι καλύτερα αντί των επικρίσεων η αντιπολίτευση έστω και τώρα να απολογηθεί προς τον κυπριακό λαό.

Εμείς συνεχίζουμε στην σταθερή πορεία που χαράξαμε. Μαζί με τους πολίτες. Με ασφάλεια και προοπτική.”