Δημητρίου: Ιστορικής σημασίας η αυριανή Τριμερής διάσκεψη

Ακόμη μια Τριμερής Διάσκεψη, ιστορικής σημασίας, έρχεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Ιορδανίας μετά από αυτή της Αιγύπτου και Ισραήλ, είπε σε δήλωση της η εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου:

“Πρόκειται για ιστορικής σημασίας συνάντηση, η πρώτη τριμερής σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων όπου πλέον υιοθετείται μια νέα βάση στρατηγικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα με κοινές προσεγγίσεις και ενέργειες μεταξύ των τριών κρατών με κορυφαίο θέμα την ενέργεια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία για άλλη μία φορά υλοποιεί και ισχυροποιεί μια πολυεπίπεδη εξωστρεφή εξωτερική πολιτική που αναβαθμίζει την διεθνή μας υπόσταση, ενισχύει τις σχέσεις μας με όλα τα γειτονικά κράτη και ισχυροποιεί τον ρόλο μας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Βασιλιά της Ιορδανίας η κ. Δημητρίου είπε ότι “σε νέο επίπεδο εισέρχονται οι σχέσεις Ιορδανίας – Κύπρου με την επίσκεψη του Βασιλιά της χώρας, με κοινές δράσεις και συνεργασίες προς όφελος των δύο χωρών.

Η δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη του στην Κύπρο μαζί με τον Πρωθυπουργό, Υπουργό Εξωτερικών, Υπουργό Ενέργειας και άλλους αξιωματούχους και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ιορδανία άνοιξε διπλωματική αποστολή στην Λευκωσία στα τέλη του 2016 αποδεικνύει την σημαντικότητα της επίσκεψης και της ενδυναμωμένης συνεργασίας για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.”