Δημητρίου: Η κυβέρνηση ενισχύει τα εισοδήματα των ευάλωτων ομάδων

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως “στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε σήμερα μια σειρά αποφάσεων οι οποίες υπογραμμίζουν την ευαισθησία της κυβέρνησης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού”.

“Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ενισχύει τα εισοδήματα των δικαιούχων ΕΕΕ και των ληπτών δημοσίου βοηθήματος, των χαμηλοσυνταξιούχων που δεν είναι δικαιούχοι ΕΕΕ ή λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους εγκλωβισμένους και τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου και τους βοηθούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως παθόντων” σημείωσε.

 

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης “για την συμμετοχή στην μόνιμη PESO (μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία). Η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία είναι η πιο σημαντική πρωτοβουλία μέχρι σήμερα της ΕΕ προς την κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας”.

“Η Κύπρος είναι εκεί. Στον πρώτο πυρήνα των συμμετεχόντων κρατών και αυτή είναι η επιλογή μας. Ενσωματώνει την Κύπρο στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής άμυνας και ασφάλειας, αναδεικνύει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου, ενισχύει την συμμετοχή και τον ρόλο της Κύπρου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα άμυνας και ασφάλειας” ανέφερε.

Παράλληλα επισήμανε πως “διαμορφώνει και ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο σε ότι αφορά και το κυπριακό στην πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Όσο περισσότερο ενισχύεται στην Ευρώπη η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας τόσο θωρακίζονται τα δικά μας επιχειρήματα”.

“Παράλληλα, μεγάλης σημασίας ήταν και η τριμερής συνάντηση που έγινε στην Αθήνα ανάμεσα στους Υπουργούς Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ενισχύει την ασφάλεια της Κύπρου ενώ ταυτόχρονα έχει την προσοχή της στραμμένη στην επίτευξη μιας λύσης του κυπριακού με ασφάλεια” κατέληξε.