Δημητρίου: Για δεκαετίες μόνο συζητούσαν το ΓΕΣΥ – Ο Νίκος Αναστασιάδης το κάνει πράξη και το εφαρμόζει

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στο θέμα της υγείας αλλά και στο ΓΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει “το 2017 είναι σταθμός για τον τομέα της υγείας. Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει καταφέρει να κάνει πράξη αυτό που συζητείτο για χρόνια, δηλαδή το ΓΕΣΥ. Αποδεικνύει στην πράξη ότι η κυβέρνηση αυτή νοιάζεται για τον πολίτη και τον ασθενή. Έχει θέσει στέρεες βάσεις για την ίση και ποιοτική ιατρική περίθαλψη που απαιτείται και πρέπει κάθε πολίτης του κράτους να απολαμβάνει. Υπηρεσίες, που θα παρέχονται χωρίς διαχωρισμό σε δημόσιο και ιδιωτικό νοσηλευτήριο, αναλόγως των προσωπικών επιλογών του πολίτη”.

Παράλληλα, σημειώνει πως “ελπίζουμε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στηρίξουν και τις άλλες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας όπως την ηλεκτρονική υγεία, την δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και την ίδρυση πανεπιστημιακών κλινικών.

 

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στις νέες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ από την εταιρεία ENI λέγοντας πως “ο ενεργειακός μας σχεδιασμός προχωρά σταθερά και συγκροτημένα”.

“Ο CEO της ΕΝΙ κος.Claudio Descalzi, βρίσκεται εδώ στην Κύπρο για να ενημερώσει την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα που προγραμματίζονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ο νέος κύκλος ερευνών από πλευράς της ιταλικής εταιρείας θα ενισχύσει την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για τον υποθαλάσσιο αγωγό από το κοίτασμα Αφροδίτη προς την Αίγυπτο αλλά και τις επαφές με θέμα την προοπτική πώλησης φυσικού αερίου από το Αφροδίτη και αυτό εις επιβεβαίωση των χειρισμών και της στρατηγικής της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη” επισήμανε.

“Σε αυτή την στρατηγική έρχεται να συνπορευτεί και η Ιταλία ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας την τριμερή Κύπρου-Ελλάδας και Αιγύπτου σε τετραμερή, μια πολύ σημαντική εξέλιξη ειδικά για τον ρόλο που μπορεί η ίδια η ΕΕ να επιτελέσει”κατέληξε.