Δημητρίου: Απάντηση στο επιτελείο Μαλά για τα εισοδήματα νοικοκυριών

Η εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου Αναστασίαδη, Αννίτα Δημητρίου, απαντά στο επιτελείο Μαλά, προς αποκατάσταση της αλήθειας και με ορθή και αντικειμενική ανάγνωση των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας:

“Σχετικά με την μείωση του πληθυσμού το 2012 στην Κυπριακή Δημοκρατία ο πληθυσμός ανερχόταν στις 866.000 εκ των οποίων οι 688.000 ήταν Κύπριοι πολίτες και οι 178.000 αλλοδαποί (Ευρωπαίοι και πολίτες τρίτων χωρών).

Το 2016 στην Κυπριακή Δημοκρατία ο πληθυσμός ανερχόταν στις 855.000 εκ των οποίων οι 707.000 ήταν Κύπριοι πολίτες και οι 148.000 αλλοδαποί.

Το δεδομένο είναι ότι αυξήθηκαν οι Κύπριοι πολίτες επειδή επιστρέφουν πίσω στην χώρα τους μετά την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης και των οικονομικών δεδομένων και μειώθηκαν οι αλλοδαποί κατά 30.000. Το γεγονός ότι το επιτελείο Μαλά με βάση αυτά τα δεδομένα βγάζει συμπέρασμα ότι μειώθηκε ο πληθυσμός λόγω της μείωσης των αλλοδαπών το αφήνουμε ασχολίαστο.

Αναφορικά με τα εισοδήματα των νοικοκυριών το επιτελείο Μαλά επιλέγει να αναφέρεται στους μισθούς και στα εισοδήματα των νοικοκυριών σε ονομαστικούς όρους ενώ οποιοσδήποτε επιχειρεί να κάνει μια πραγματική σύγκριση με επιστημονικούς όρους οφείλει να αναφέρεται σε πραγματικούς όρους.

Σε πραγματικούς όρους λοιπόν, η ίδια δημοσίευση την οποία χρησιμοποιεί το επιτελείο Μαλά αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 1,2% το 2016 και είχαν αυξηθεί ακόμα 1,6% το 2015 ενώ μεταξύ 2010-2014 μειώνονταν σε πραγματικούς όρους.

Η πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη όπως εμφαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τους δείκτες και όπως πιστοποιείται από τους Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ είναι αυτή που ανέτρεψε τα δεδομένα της οικονομικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας και μερίμνησε για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών με σωστή και υπεύθυνη διαχείριση προς όφελος όλων των πολιτών ανεξαιρέτως. Βελτίωσε την καθημερινότητα των πολιτών μέσα από μεταρρυθμίσεις και κυρίως μέσα από την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών ώστε σήμερα να έχουμε σταθερότητα και ανάπτυξη. Αυτή είναι η μοναδική πραγματικότητα “.