ΔΗΚΟ: Το ρίσκο της συμφωνίας για την ΣΚΤ, μεταφέρεται στους ώμους του φορολογούμενου

 «Το ρίσκο της συμφωνίας για την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, μεταφέρεται στους ώμους του κύπριου φορολογούμενου»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση, για το θέμα της συμφωνίας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα:

«Έρευνες είναι καλό να γίνουν, αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερο, κάποτε να σταματήσουμε να κάνουμε λάθη, για να μη χρειάζεται να κάμνουμε νεκροψίες και έρευνες. Θα ήταν πολύ καλύτερο να είχαμε πάρει τις σωστές αποφάσεις πριν πέντε χρόνια, ούτως ώστε ο Συνεργατισμός σήμερα να μην αντιμετώπιζε την κατάληξη που, δυστυχώς αντιμετωπίζει.

Η συμφωνία, τουλάχιστον, απ’ όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, είναι μια ετεροβαρής συμφωνία εις βάρος του κύπριου φορολογούμενου, καθώς αυξάνει σημαντικά το δημόσιο χρέος, δεν επιλύει το πρόβλημα του υψηλού ιδιωτικού δανεισμού, δεν επιλύει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία θα παραμείνουν.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη 17 δισεκατομμύρια μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα. Το ρίσκο αυτής της συμφωνίας μεταφέρεται στους ώμους του κύπριου φορολογούμενου, καθώς ο κύπριος φορολογούμενος θα αναλάβει το ρίσκο της διαχείρισης των ακινήτων, της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της διαχείρισης των εξυπηρετούμενων δανείων που θα μετατραπούν σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα επόμενα χρόνια, τα οποία εγγυάται το κράτος και επίσης αναλαμβάνουμε όλοι μαζί το ρίσκο της μεγάλης αύξησης του δημόσιου χρέους, το οποίο αυξάνεται σε μεγαλύτερα ποσοστά παρά της διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια».