ΔΗΚΟ: Συμμεριζόμαστε τις θέσεις της Ελλάδας για την διεθνή διάσταση του Κυπριακού

Σε ανακοίνωση Τύπου του ΔΗΚΟ, επισήμανε της αναφορές του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου της Γαλλίας, για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “πολύ σωστά ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε ως αδιανόητη την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων και την ύπαρξη εγγυήσεων τρίτων, σε μια χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα συμμερίζεται και στηρίζει πλήρως τις καθαρές θέσεις της Ελλάδας για τη διεθνή διάσταση του κυπριακού” τονίζεται και προσθέτει πως “περιορισμένη και ελλειμματική κυριαρχία, προκύπτει όχι μόνο από την παρουσία τουρκικού στρατού και τη διατήρηση τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο, αλλά και από πρόνοιες στις εσωτερικές πτυχές, που θα καθιστούν την Κύπρο πολιτικό υποχείριο της Τουρκίας”.

Κάνει επίσης αναφορά για ακόμη μια φορά στις “οι υποχωρήσεις, στις οποίες προέβη ο κ. Αναστασιάδης στην πενταμερή διάσκεψη του Crans Montana” χαρακτηρίζοντας της ως “πολύτιμα δώρα για την Τουρκία”.

“Ο κ. Αναστασιάδης ικανοποίησε όλες τις πάγιες τουρκικές αξιώσεις στις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού, όπως την εκ περιτροπής προεδρία και τα τουρκοκυπριακά βέτο και αποδέχτηκε τέτοιες εξαιρέσεις στο Περιουσιακό, που ουσιαστικά αποκλείεται η επιστροφή της πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων προσφύγων” τονίζει.

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει πως “επιβάλλεται απόσυρση όλων των τραγικών υποχωρήσεων των τελευταίων εννέα χρόνων και επιστροφή στην πολιτική που θα ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα διασφαλίζει την κυριαρχία της, ως πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ”.