ΔΗΚΟ: Στηρίζουμε τα αιτήματα των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον Σύνδεσμο Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) και συμμερίζεται, τόσο την αγωνία τους, όσο και τα αιτήματα τους.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει:

Αυτοί οι συμπολίτες μας, είναι τα θύματα των εγκληματικών λαθών και της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία συνεχίζεται, χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη ή πρόθεση για προσπάθεια τουλάχιστον διόρθωσης των λαθών.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει οτιδήποτε στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους οικονομικούς λογαριασμούς της πρώην Λαϊκής Τράπεζας που θα έπρεπε να εκδώσει η Αρχή Εξυγίανσης.

Η μόνη έγνοια αυτών που ο κ. Αναστασιάδης διόρισε, για να εξυγιάνουν δήθεν την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, είναι η διαχείριση των μετοχών της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου.

Τρανταχτό παράδειγμα κακής διαχείρισης και αδιαφορίας, είναι το γεγονός ότι το χαρτοφυλάκιο της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ήταν 900 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ίσως να μην είναι περισσότερα από 300 εκατομμύρια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει, αυτά που διακήρυξε εδώ και πολύ καιρό:

• Άμεση εξυγίανση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

• Λογοδοσία για την πορεία του χαρτοφυλακίου της.

• Συμμετοχή εκπροσώπων των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην εξυγίανση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ζητούμε επιτακτικά την αποκατάσταση των συμπατριωτών μας που έδωσαν τα χρήματα τους, για να υπάρχει σήμερα λειτουργικό κράτος.