ΔΗΚΟ σε ΕΣΚ: Το ζήτημα με το γλωσσάρι δεν εξαντλείται με μία ανακοίνωση

Το ζήτημα με το επαίσχυντο και επικίνδυνο «γλωσσάριο», δεν εξαντλείται με μία ανακοίνωση, αναφέρει το ΔΗΚΟ σχετικά με την απόφαση της Ένωσης Συντακτών να αποκηρυξει το γλωσσάρι.

Αποτελεί θετική εξέλιξη το ότι η Ένωση Συντακτών Κύπρου, με καθυστέρηση δέκα ημερών, έχει αποφασίσει να αποκηρύξει το επαίσχυντο «γλωσσάρι».

Υπενθυμίζεται πως η αρχική θέση της ΕΣΚ ήταν ότι «…αυτό αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία και δεν μας αφορά…».

Αυτή η θέση την οποία ακούσαμε τις πρώτες μέρες έχει πλέον εγκαταλειφτεί, κάτω από την πίεση και το βάρος της λαϊκής κατακραυγής.

Τώρα η θέση της Ένωσης Συντακτών είναι πως η όλη ιδέα ήταν «άτοπη» και ότι το περιεχόμενο του γλωσσάριου «δεν μπορεί να υιοθετηθεί».

Χαιρετίζουμε αυτή την τοποθέτηση.

Διερωτόμαστε όμως, αν το όλο ζήτημα εξαντλείται με μία ανακοίνωση.

Κάποιοι εκπρόσωποι και αξιωματούχοι της Ένωσης Συντακτών, λόγω δικών τους κακών χειρισμών, έφεραν την Ένωση Συντακτών, αλλά και ολόκληρο το δημοσιογραφικό επάγγελμα, ενώπιον δυσάρεστων τετελεσμένων και σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Δεν έχει σημασία πλέον αν η Ένωση Συντακτών αποποιείται το γλωσσάρι.

Το γλωσσάρι πλέον θα χρησιμοποιείται από την τουρκική προπαγάνδα για να βάζει τους Ε/κ δημοσιογράφους σε άμυνα, θα τους καταστήσει ευάλωτους στις κατηγορίες του «εθνικισμού» και της «μεροληψίας» και όλα αυτά με τη βούλα του ΟΑΣΕ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι και αξιωματούχοι της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, έχουν ευθύνες και οφείλουν να τις αναλάβουν.