ΔΗΚΟ: Ο ΠτΔ να πει επιτέλους όλη την αλήθεια στο λαό για την πολιτική και τις προτάσεις του

Σε γραπτή του δήλωση, ο γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας, αναφέρθηκε στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” καλόντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στο λαό για την πολιτική του και τις προτάσεις του”.

Για σκοπιμότητες του κ. Αναστασιάδη, η δήλωση αναφέρει πως “έχουμε φθάσει στο απαράδεκτο σημείο να κυκλοφορούν παντού έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό και να έχουν στα χέρια τους διάφοροι αυτά τα έγγραφα, πλην του λαού και του Εθνικού Συμβουλίου”.

“Είναι φανερό ότι ο κ. Αναστασιάδης, με αυτές του τις ενέργειες αποσκοπεί να θολώσει τα νερά και στην ουσία να αποκρύψει από το λαό την πραγματικότητα: Ότι έχει προβεί σε τραγικές υποχωρήσεις, που θα καθιστούν την Κύπρο πολιτικό υποχείριο της Τουρκίας και θα επιτρέπουν την παρουσία τουρκικού στρατού εσαεί” είπε.

Παράλληλα, ο κ. Μουσιούττας απαίτησε ξανά από τον κ Αναστασιάδη να δώσει στο Εθνικό Συμβούλιο όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό και συγκεκριμένα τις προτάσεις που υπόβαλε στην Ελβετία στις 5,6 και 7 Ιουλίου 2017, το έγγραφο Γκουτέρεζ για τον Μηχανισμό Εφαρμογής της λύσης, το τρίπτυχο με τις «συγκλίσεις – εκκρεμότητες», την επιστολή του κ. Αναστασιάδη προς τα Ηνωμένα Έθνη και ξένους ηγέτες, μετά την διάσκεψη του Crans Montana και το «κοινό έγγραφο» Άιντε για την Ασφάλεια.

Τόνισε παράλληλα ότι “ο λαός πρέπει να είναι ενήμερος για την πραγματική πολιτική του κ. Αναστασιάδη. Και ειδικότερα, ενήμερος πρέπει να είναι ο προσφυγικός κόσμος, ο οποίος αποσπασματικά μαθαίνει ότι ο κ. Αναστασιάδης προτείνει όπως ακόμα και στις περιοχές που θα ανήκουν στο λεγόμενο Ελληνοκυπριακό κρατίδιο, οι εξαιρέσεις θα είναι τέτοιες, που στην ουσία θα αποκλείουν την επιστροφή της πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων προσφύγων”.

“Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Αναστασιάδης, είναι επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στο λαό για την πολιτική του και για τις προτάσεις του”, τόνισε.