ΔΗΚΟ: Ομολογία Αναστασιάδη για συνθηκολόγηση στο κυπριακό

Ομολογία επικίνδυνης συνθηκολόγησης στο κυπριακό και παραδοχή της αποτυχίας στην εσωτερική διακυβέρνηση, στο πρόγραμμα Αναστασιάδη, αανφέρει σε γραπτη ανακοίνωση το Δημοκρατικό κόμμα:

“Με το πρόγραμμα του, ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης ομολογεί ότι οδεύει προς επικίνδυνη συνθηκολόγηση στο κυπριακό και παραδέχεται ότι απέτυχε στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Ο «έντιμος συμβιβασμός» στο εθνικό θέμα για τον Νίκο Αναστασιάδη, είναι αυτός που προνοεί:

• Την εκ περιτροπής Προεδρία.
• Την λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή την αριθμητική ισότητα και τη μια θετική ψήφο για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς.
• Την ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων.
• Την υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό.
• Την παραμονή όλων των εποίκων.
• Τις μεταβατικές εγγυήσεις.
• Την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων εσαεί μετά τη λύση του Κυπριακού.

Αυτό που «πέτυχε» στο Crans Montana, ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι ένα κείμενο, που περιλαμβάνει όλες τις υποχωρήσεις της Ε/κ πλευράς και καμία της τουρκικής πλευράς.

Αυτό θεωρεί ο Νίκος Αναστασιάδης ως «ένα κανονικό, ανεξάρτητο κράτος».

Αναφορικά με την οικονομία και τις άλλες πτυχές της εσωτερικής διακυβέρνησης, ο Νίκος Αναστασιάδης παραδέχεται ότι πέτυχε τα αυτονόητα, αυτά που θα μπορούσαν να επιτευχθούν και με τον αυτόματα πιλότο, δηλαδή ομολογεί την αποτυχία του και ζητεί ακόμα μια πενταετία, για να κάνει αυτά, που δεν έκανε για πέντε τώρα χρόνια.

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Αναστασιάδης, επιλέγει να «ξεχνά», ότι:

• Ξεκίνησε τη θητεία του με ένα μεγάλο ψέμα, ότι δεν θα αποδεχόταν «κούρεμα» και ότι δήθεν είχε έτοιμα δύο δάνεια, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Τελικά, ούτε δάνεια είχε έτοιμα και αποδέχθηκε το «κούρεμα», οδηγώντας την οικονομία σε δύσβατα μονοπάτια.

• Δεν έχει κανένα σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της οικονομίας.

• Δεν νοιάζεται για την κοινωνία, παρά μόνο για τους πλασματικούς αριθμούς.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του «απολογισμού» του Νίκου Αναστασιάδη, που θα έπρεπε να ήταν απολογία.

Η παρούσα κατάσταση αναδεικνύει ως αδήριτη ανάγκη την Αλλαγή, που θα φέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Αλλαγή, που θα προκύψει με την εφαρμογή της Νέας Στρατηγικής στο κυπριακό και την υλοποίηση των προτάσεων του Νικόλα Παπαδόπουλου στην οικονομία και τις άλλες πτυχές της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Ο λαός και ο τόπος δεν μπορούν να αντέξουν άλλη πενταετία υποχωρητικότητας και αναξιοπρέπειας, προχειρότητας, επιδερμικής πολιτικής και υπονόμευσης των θεσμών, διαπλοκής και αναξιοκρατίας.

Ο λαός και ο τόπος θέλουν την Αλλαγή του Νικόλα Παπαδόπουλου.”