ΔΗΚΟ: Μαλάς και Αναστασιάδης δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς

Οι υποψήφιοι Αναστασιάδης και Μαλάς αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ:

“Μετά τις επιθέσεις του Νίκου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του στον Γενικό Ελεγκτή, την ίδια τακτική ακολουθεί και ο κ. Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος πρότεινε τον Σταύρο Μαλά ως υποψήφιο πρόεδρο. Μιμούμενος τους κυβερνώντες, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή, επειδή ο ανεξάρτητος θεσμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επιτελεί το καθήκον του και υποδεικνύει τα κακώς κείμενα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης, του οποίου το Υπουργείο εμπλέκεται στην υπόθεση, περιφρονεί τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή, καθώς, δηλώνοντας άγνοια, ομολογεί ότι δεν μελετά τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, αφού το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή εδώ και πέντε χρόνια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, του οποίου ο κ. Κασουλίδης είναι Υπουργός και ο Σταύρος Μαλάς, τον οποίο πρότεινε ο κ. Βασιλείου, δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς, αλλά θέλουν, οι μεν να κυβερνήσουν ξανά και οι δε να αναλάβουν την εξουσία. Δείγματα γραφής της περιφρόνησης αλλά και της διάθεσης τους για σύγκρουση με τον Γενικό Ελεγκτή έχουν δώσει πλέον εκπρόσωποι και των δύο υποψηφίων. Φαίνεται να υπάρχει ταύτιση Αναστασιάδη – Μαλά και σε αυτό τον τομέα.

Ο τόπος χρειάζεται Πρόεδρο και Κυβέρνηση που να σέβεται την ανεξαρτησία και τον ρόλο των ανεξάρτητων θεσμών. Γι’ αυτό και καθημερινά αυξάνεται η νικηφόρα κοινωνική πλειοψηφία που στηρίζει τον Νικόλα Παπαδόπουλο.”