ΔΗΚΟ: Η Κυβέρνηση κώφευε για 5 χρόνια στις εκκλήσεις για τα ΜΕΔ

Η κυβέρνηση, για πέντε χρόνια, κώφευε στις εκκλήσεις του Δημοκρατικού Κόμμα, να προχωρήσει στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει το σοβαρότερο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας, το ψηλό ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, που δεν πλήττει μόνο τον Συνεργατισμό, αλλά το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποτελεί η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή, ότι το βασικό πρόβλημα του Συνεργατισμού ήταν τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Η κυβέρνηση επέδειξε παροιμιώδη απραξία.

Για πέντε χρόνια αγνόησε τις εκκλήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, να προχωρήσει στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων.

Ως αποτέλεσμα η σημερινή διευθέτηση θα κοστίσει πολύ περισσότερο στον Κύπριο φορολογούμενο και ακόμη χειρότερα, η συμφωνία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα δεν επιλύει το πρόβλημα του υψηλού ιδιωτικού δανεισμού και δεν επιλύει το πρόβλημα των Μη – Εξυπηρετούμενων Δανείων, τα οποία θα παραμείνουν.

Ο κύπριος φορολογούμενος αναλαμβάνει τεράστιο ρίσκο με αυτή τη συμφωνία.

Η άκρως ετεροβαρής συμφωνία για τον Συνεργτισμό, η οποία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής, €5.3 δις στον Κύπριο φορολογούμενο, φέρει μαζί της και ανάλογη πολιτική ευθύνη.