ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική του αυτόματου πιλότου και στην οικονομία

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Δημοκρατικό κόμμα ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική του αυτόματου πιλότου και στην οικονομία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Το Δημοκρατικό Κόμμα συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες που εκφράζει η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου για την πορεία της οικονομίας και το βιοτικό επίπεδο.

Τα τρία στοιχεία, που τονίζει η ΣΕΚ, το ψηλό ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, τα ψηλά ποσοστά ανεργίας και η χαμηλή παραγωγικότητα, ήταν στο επίκεντρο των θέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος για την οικονομία, από το 2015.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, από το 2015 είχε καταθέσει συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες προτάσεις αντιμετώπισης αυτών των σοβαρών προβλημάτων, που αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας αναζωογόνησης της οικονομίας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη ουδέποτε συζήτησε αυτές τις προτάσεις.

Αντίθετα, όπως και για πολλά άλλα θέματα, επιλέγει την πολιτική του αυτόματου πιλότου, εκθέτοντας την κυπριακή οικονομία και την κοινωνία σε νέους, απειλητικούς κινδύνους.

Επιβάλλεται αλλαγή και στην οικονομική πολιτική.

Επιβάλλεται η εφαρμογή ορθολογιστικής οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο την πραγματική ευημερία των πολιτών και με στόχο να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας, για να θωρακιστούν οι βάσεις της οικονομικής ζωής.

Την αλλαγή και την ελπίδα στην οικονομία θα φέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας”.