ΔΗΚΟ: Εμείς ενδιαφερόμαστε για την ουσία και όχι για τις εντυπώσεις

Σε ανακοίνωση Τύπου του Δημοκρατικού αναφέρετε το θέμα για το των έργων στην Αμμόχωστο αλλά και στο θέμα του ΓΕΣΥ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση ” ο Πρόεδρος Αναστασιάδη επέλεξε να παραμείνει στις κενές περιεχομένου, προεκλογικές εξαγγελίες του για υποτιθέμενα έργα στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αντί να δει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ο κ. Αναστασιάδης αποφεύγει επιμελώς να δει την πραγματικότητα και προτιμά τη δημιουργία εντυπώσεων και τα κούφια λόγια. Εάν ο κ. Αναστασιάδης τολμούσε να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, θα αντιμετώπιζε, ανάμεσα σε άλλα, την τραγωδία που ζουν οι νεφροπαθείς, των οποίων οι ζωές κινδυνεύουν καθημερινά, λόγω της υποστελέχωσης”.

Παράλληλα αναφέρεται και σε επιστολή του κόμματος στον Υπεύθυνο του Τομέα Υγείας  Μενέλαου Κωμοδίκη, ημερομηνίας 6 Σεπτεμβρίου 2017, στον οποίο “έθεσε ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού το θέμα της πρόσληψης Μόνιμου Νεφρολόγου στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου”.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα, επιτακτικά, πιστεύει πως πρέπει να προωθηθεί άμεσα αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ανεξάρτητα της πορείας υλοποίησης του ΓΕΣΥ. Οι ασθενείς δεν μπορούν να περιμένουν την υλοποίηση του ΓΕΣΥ, για να τυγχάνουν στοιχειωδώς σωστής ιατρικής φροντίδας” τόνισε.

Στο θέμα του ΓΕΣΥ αναφέρετε χαρακτηριστικά πως “αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι ανίκανη να προκηρύξει ένα διαγωνισμό, εντός του πλαισίου των σχετικών νόμων, πόσο μάλλον να καταφέρει να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ”.

“Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, οι όροι εντολής του διαγωνισμού, που προκήρυξε το Υπουργείο Οικονομικών, για την εκπόνηση μελέτης, που θα αφορά τις επιπτώσεις του ΓΕΣΥ στα δημόσια οικονομικά, αντιβαίνουν της σχετικής νομοθεσίας και πάσχουν από λάθη και παραλείψεις. Η μελέτη θα έπρεπε να είναι έτοιμη το επόμενο χρονικό διάστημα.” σημειώνεται.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι “οι ασθενείς υποφέρουν από την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι λειτουργοί της δημόσιας υγείας εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, οι ελλείψεις είναι πολλές και επικίνδυνες για τις ζωές των ασθενών, οι λίστες αναμονής είναι ατέλειωτες, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται ασθενείς για εξέταση το 2019”.

Τέλος, καλεί την Κυβέρνηση να “προχωρήσει σε άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται από τα δημόσια νοσηλευτήρια. Εμείς, ενδιαφερόμαστε για την ουσία και όχι για τις εντυπώσεις”.