ΔΗΚΟ: Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε μέχρι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε με σταυρωμένα χέρια, μέχρι να καρποφορήσει η μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

“Τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, δεν πρόκειται να λυθούν ούτε με λαϊκισμούς και φωνασκίες, ούτε με ωραιοποίηση της κατάστασης, ούτε με απεργίες, ούτε με στοχοποίηση των λειτουργών του τομέα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναφέρει την πρόταση του, για στήριξη και αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, μέχρι να αρχίσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Επιβάλλεται:

• Η ενίσχυση των Τμημάτων Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών (Πρώτες Βοήθειες), με ειδικευμένο προσωπικό και αναλώσιμα υλικά.

• Η πλήρης στελέχωση των κλινικών και των τμημάτων, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν περιστατικά με μεγάλη συχνότητα.

• Η θέσπιση πρωτοκόλλων και η εφαρμογή τους.

• Η στενότερη σχέση του τομέα της δημόσιας υγείας με τον ιδιωτικό τομέα.

• Η βελτίωση των υποδομών ακόμη και η κατασκευή νέων νοσοκομείων (π.χ. Δημιουργία νέου νοσοκομείο για παιδιά και εφήβους).

Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε με σταυρωμένα χέρια, ελπίζοντας ότι τα συνθήματα θα οδηγήσουν στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ενώ ο τομέας της υγείας καταρρέει.

Η Κύπρος είναι τελευταία στις δαπάνες για την υγεία ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο.”