Δαμιανού: Όταν κυβερνάς για 5 χρόνια πρέπει να λογοδοτείς για της πράξεις σου και όχι να υπεκφεύγεις

Σε δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ανέφερε πως “όταν κυβερνάς για 5 σχεδόν χρόνια και διεκδικείς επανεκλογή πρέπει να είσαι έτοιμος να λογοδοτήσεις για τις πράξεις σου και να μην υπεκφεύγεις. Το τελευταίο κρούσμα με την ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί, απλώς έρχεται να υπενθυμίσει σοβαρά φαινόμενα πολιτικής και θεσμικής διαπλοκής”.

Ειδικότερα, σημείωσε πως “ο κ. Αναστασιάδης παραμένει θεσμικά, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος, αφού κούρεψε όλους τους υπόλοιπους αλλά φρόντισε να παράσχει προνομιακή ενημέρωση στους συμπεθέρους ώστε να μην κουρευτούν δεκάδες εκατομμύριά τους”.

“Ο κ. Αναστασιάδης παραμένει θεσμικά, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος αφού το δικηγορικό του γραφείο εκπροσώπησε -ακόμα και στο Προεδρικό- τη Ryan Air στη διαδικασία ξεπουλήματος των Κυπριακών Αερογραμμών. Ο Γενικός Ελεγκτής, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης, δεν είναι σε θέση να ελέγξει ζητήματα πολιτικής και θεσμικής διαπλοκής, ούτε ηθικής τάξης αν αυτά δεν αφορούν πιθανές ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες που σχετίζονται με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος”.

“Ούτε μπορεί η Ελεγκτική Υπηρεσία να λειτουργήσει ως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ σε θέματα πολιτικής και θεσμικής διαπλοκής. Εξάλλου δεν είναι σήμερα που οι πολίτες διαπιστώνουν ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Αναστασιάδη, για ακόμη μια φορά διαπλέκονται με την Προεδρία του κράτους” κατέληξε.