Γκουρού των ψηφιακών νομισμάτων στο ειδώλιο για επιβλαβείς συμφωνίες

Μια νομική διαφωνία μεταξύ του Zhao Changpeng, ιδρυτή της μεγαλύτερης πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων παγκοσμίως και μιας μονάδας της Sequoia Capital, προσφέρει μια σπάνια ματιά σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις της ψηφιακής βιομηχανίας.

Η Sequoia μήνυσε τον Zhao για μια χρηματοδοτική συμφωνία που πήγε στραβά, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έγιναν ενώπιον των δικαστηρίων του Χονγκ Κονγκ στις 26 Μαρτίου και στις 24 Απριλίου. Τα ρινίσματα αυτά, ρίχνουν φως στις αλληλεπιδράσεις του Zhao με μεγάλες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο αξιολόγησαν το Binance, το ανταλλακτήριο που ο Zhao ξεκίνησε μόλις εννέα μήνες πριν.

Η εκτόξευση της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης ήταν μια από τις πιο αξιόλογες ιστορίες ανάπτυξης της εικονικής νομισματικής αγοράς, όπως και η προσγείωση του Zhao στο εξώφυλλο του περιοδικού Forbes και η συμβολή του στο να συσσωρεύσει μια προσωπική περιουσία που ισχυρίζεται ότι αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Binance έχει προσελκύσει επίσης την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών, οι οποίες έχουν καταργήσει τις ανταλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο εν μέσω της ανησυχίας ότι αυτή η δράση ενδέχεται να παραβιάζει τους νόμους περί κινητών αξιών.