Γιωργάλλας: Απαράδεκτο να αποζημιώνει το κράτος την Hermes για τη Τύμπου

Απαράδεκτο ηθικά και συμβατικά, να αποζημιώνει το κράτος την Hermes για τη Τύμπου, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Μετά από τη συνέδρια της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, σχετικά με τη διεκδίκηση €7,5 εκατομμύριων ετησίως από την εταιρεία Hermes ως αποζημίωση για απώλεια χρήσης, λόγω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε:

«Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι απαράδεκτο ηθικά και συμβατικά το κράτος να αποζημιώνει την εταιρεία διαχείρισης των αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα άτομα που ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου».

«Μετά από τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι να πήραν τα μηνύματα και να προχωρήσουν το συντομότερο στη διαφοροποίηση των σχετικών προνοιών στα συμβόλαια ανάθεσης των αεροδρομίων και να αλλάξουν το μοντέλο καταβολής της αποζημίωσης για να περιορίσουν τη στρέβλωση που υπάρχει και χρεώνει την Κυπριακή Δημοκρατία με εκατομμύρια κάθε χρόνο» τόνισε.

«Το ηθικό ζήτημα όμως είναι μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο. Πρέπει να αντιληφθούν οι συμπατριώτες μας που καταφεύγουν στα κατεχόμενα και ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο, ότι βάζουν σε κίνδυνο πρώτα απ’ όλα τη δική τους προσωπική ασφάλεια αλλά το χειρότερο αιμοδοτούν την κατοχή» ανέφερε καταληκτικά.