Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι λίγο πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη…

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, με αφορμή επίσκεψή του σε τουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο, στα… μεγέθη Τουρκίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, επισημαίνοντας βέβαια πως η Ελλάδα είναι πρώτη και η Τουρκία δεύτερη σε βαθμό προσβασιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην συνέχεια απαξιώνοντας την Ελλάδα, τόνισε πως «Μην μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι λίγο πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη. Είναι όμως γείτονάς μας και όσο παραμένει ήσυχη δεν θα έχουμε κάτι να πούμε».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλούσε με αφορμή τα στατιστικά για τα πανεπιστήμια της Τουρκίας και την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών σε αυτά. Αφού λοιπόν είπε ότι οι γυναίκες πάνε στα πανεπιστήμια σε μεγαλύτερους απόλυτους αριθμούς απ’ ότι οι άντρες, τους παρότρυνε να προσπαθήσουν περισσότερο.

Στη συνέχεια είπε ότι για κάθε 1,5 καθηγητή στην Τουρκία, αντιστοιχεί ένας στρατιώτης.

«Η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα στον πλανήτη σε πρόσβαση στην εκπαίδευση. Πρώτη είναι η Ελλάδα, αλλά μη δίνετε και πολλή σημασία. Είναι λίγο πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ομιλία του στην Άγκυρα.