Γιατί δεν λειτουργεί το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας -Κύπρου;

Με Πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον  Ανδρέα Παπανδρέου ακούστηκε η ιστορική φράση “βυθίσατε το Χόρα” , όταν είχε πλεύσει το ερευνητικό σκάφος της τουρκίας  στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Η φράση αυτή θορύβησε τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Τουρκούτ Οζάλ, και τον ανάγκασε να πάρει τηλέφωνο τον δυναμικό  Ανδρέα για να τον “μαλακώσει”.

Μετά το πιο πάνω θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε επί πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδος το 1993, με Πρόεδρο στη Κύπρο τον Γλαύκο Κληρίδη, απόφάσισαν να δημιουργήσουν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος – Κύπρου το οποίο λειτουργούσε άψογα  από το 1994 έως το 1998 με 1999.

Το δόγμα Παπανδρέου “απενεργοποιήθηκε” επί εποχής Σημίτη. Τι έγινε μετά;

“Χάθηκε στον ουρανό” αφού ανέλαβε τη πρωθυπουργία της χώρας ο Κώστας Καραμανλής και μετά ο Γιωργάκης και ακολούθως ο Σαμαράς. Και τώρα βέβαια ο Τσίπρας με τον Καμμένο.

Γιατί χάθηκε το ενιαίο αμυντικό δόγμα; Ποιοι έχουν την ευθύνη της διάλυσής του;

Ο παλληκαράς Πάνος Καμμένος που πουλούσε μαγκιές στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, που είναι τώρα;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μόνο ο Ανδρέας αγάπησε τη Κύπρο όσο κανείς άλλος. Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι ο Ανδρέας ζήτησε όταν πεθάνει να σκεπάσουν το φέρετρό του με μία Ελληνική και μία Κυπριακή σημαία, όπως και έγινε.

Το πιο πάνω κείμενο είναι γραμμένο για να γνωρίζουν μερικοί,  ποιοι αγάπησαν πραγματικά τη Κύπρο μας και ποιοι άλλοι απλά λένε μεγάλα λόγια όπως το “η Κύπρος για την Ελλάδα ποτέ δεν είναι μακριά”…..