Γεωργίου: Η αξιοπιστία των κυβερνώντων στο ναδίρ

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κ. Γεωργίου τοποθετήθηκε της διαδικασία εξετάσεων των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο ίδιος στην ανακοίνωση του “η διαδικασία των εξετάσεων για τους καταλόγους διορισίμων εκπαιδευτικών έχει τρωθεί. Πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία ενός θεσμού, κατά κοινή ομολογία αδιάβλητου. Παραβιάσεις της νομοθεσίας, ερασιτεχνικοί χειρισμοί, ελλιπής εποπτεία και μια προφανής προσπάθεια εξυπηρέτησης προεκλογικών σκοπιμοτήτων οδήγησαν σε ένα θλιβερό αποτέλεσμα. Μάταια ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από ελλειμματικές διαδικασίες, όπως είναι η διοικητική έρευνα, προσπαθεί να σώσει την παρτίδα”.

Παράλληλα σημείωσε πως “οι ευθύνες είναι διοικητικές, κατ’ ομολογία και πειθαρχικές, κυρίως, όμως, πολιτικές. Οι τελευταίες δεν αναλήφθηκαν ποτέ. Έχοντας υπόψη το βίο και την πολιτεία αυτής της κυβέρνησης δεν αναμέναμε το αντίθετο. Εδώ όμως, μιλάμε για κόπους, όνειρα και προσδοκίες χιλιάδων ανθρώπων, που θυσιάστηκαν για ένα πουκάμισο αδειανό. Πεντέμισι χιλιάδες άνθρωποι διαγωνίστηκαν για 80 θέσεις!!!”.

“Αναμένουμε την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και τις επόμενες κινήσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Ο θεσμός των εξετάσεων χρήζει ανεξάρτητης και ενδελεχούς επιστημονικής επαναξιολόγησης”, τόνισε.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως “σήμερα, επιμείναμε για την ανάγκη συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας του ζητήματος της κατοχύρωσης όσων εκπαιδευτικών συμπληρώνουν 30 μήνες προϋπηρεσία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες, ενώ για λόγους ευνόητους τα αποτελέσματα της περιπετειώδους εξέτασης θα ανακοινωθούν μετά τις προεδρικές εκλογές”.

“Η αξιοπιστία των κυβερνώντων έχει πέσει στο ναδίρ. Ας τους κρίνει ο λαός” κατέληξε.