Γεννηματά: Ζητώ εκλογές, είστε ανίκανοι και επικίνδυνοι…

«Περιμέναμε σε αυτό το μισάωρο που μιλήσατε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν άκουσα ούτε μια λέξη για το τι πρόκειται να γίνει σε αυτό τον τρόπο» είπε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία έπειτα από αίτημα της ίδιας.

«Επιλέξατε την κριτική στο παρελθόν και την επίθεση στη ΝΔ. Αφήστε τα δάκρυα για τις εργασιακές σχέσεις γιατί από το 2016 έπρεπε να έχουν επανέλθει οι συλλογικές διαπραγματεύσεις», σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες έρχονται αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου. Η συγκυβέρνησή σας δεν έχει νομιμοποίηση να πάρει τόσο σημαντικές αποφάσεις. Αποτελείται θλιβερή μειοψηφία ανάμεσα στον ελληνικό λαό» ανέφερε.

«Στις δημοκρατικές κοινωνίες τα προβλήματα λύνονται με εκλογές. Είστε επικίνδυνοι. Η κυβέρνησής σας πλήττει καίρια εθνικά συμφέροντα. Οι επιδόσεις σας στην οικονομία είναι θλιβερές. Το χάσμα που σας χωρίζει από την κοινωνία μεγαλώνει κάθε μέρα. Καταστρέψατε τη μεσαία τάξη και γονατίσατε του Έλληνες. Οδηγήσατε στην έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Κατεδαφίσατε το κοινωνικό κράτος. Καταστρέψατε την Παιδεία και την Υγεία. Εξοντώσατε με φόρους των λαών. Απαξιώσατε θεσμούς και κράτος δικαίου», σημείωσε.

Απευθυνόμενη στη ΝΔ η κυρία Γεννηματά είπε: «Δεν νομιμοποιείστε να κλείνετε τα μάτια. Αφήνετε τον κ. Τσίπρα να δρομολογεί τις εξελίξεις. Παρακολουθείτε αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται. Δεν θα περιμένουν την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο όπως η ΝΔ».

«Να μας εξηγήσετε ποιο είναι το περιεχόμενο το συζητήσεων με τους δανειστές… Μας δώσατε άρον άρον το ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Ένα σχέδιο όπου κόβετε τις συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει…» είπε.

«Η έξοδος από το μνημόνιο δεν θα γίνει με παλικαρισμούς, απαιτεί όμως δεσμευτικό πλαίσιο συναίνεσης. Συναίνεση απαιτείται και για την προσέλκυση επενδύσεων» επεσήμανε.