«Βούλιαξε» η τουρκική λίρα λόγω διπλωματικής έντασης Άγκυρας-Ουάσινγκτον

Οι επενδυτές ανησυχούν για το κίνημα ανεξαρτησίας στο Κουρδιστάν και τις εντάσεις με την Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Catril. Η Τουρκία έχει «μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών…

Η διπλωματική ένταση Αγκυρας-Ουάσιγκτον «βούλιαξε» την τουρκική λίρα, η πτώση της οποίας έναντι του αμερικανικού δολαρίου έφτασε στο 6,6%.

Ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ-Τουρκίας σε εξέλιξη, με τις δύο χώρες να προχωρούν σε αναστολή έκδοσης βίζας η μία στην άλλη έριξε την τουρκική λίρα στα 3,8533/δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από τον φετινό Ιανούαριο.

Ο Rodrigo Catril, στρατηγός νομίσματος στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ, δήλωσε στο CNN ότι η απότομη πτώση εξηγείται εν μέρει από τους περιορισμένους όγκους συναλλαγών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυξάνονται οι πολιτικοί κίνδυνοι στη χώρα.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το κίνημα ανεξαρτησίας στο Κουρδιστάν και τις εντάσεις με την Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Catril. Η Τουρκία έχει «μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ξένες επενδύσεις», πρόσθεσε.