Βουλή: Με 32 ψήφους υπερψηφίστηκε η δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού

Η Ολομέλεια της Βουλής, με 32 ψήφους  υπέρ και 17 εναντίον  ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο για τη θεσμοθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω στα θέματα τουρισμού και τη δημιουργία Υφυπουργείου.

Της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου προηγήθηκε συζήτηση για την πολιτική δημιουργίας Υφυπουργείων και τη δομή του Υφυπουργείου Τουρισμού και ψηφοφορία επί των τροπολογίες, εκ των οποίων υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ.

Τροπολογίες που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και στόχευαν στη διατήρηση του ΚΟΤ, με περιορισμένες αρμοδιότητες υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου καταψηφίστηκαν όλες.

Η τροπολογία του ΔΗΣΥ που υπερψηφίστηκε ομόφωνα διαλαμβάνει ότι η λειτουργία του Υφυπουργείου αρχίζει τη 2α Ιανουαρίου 2019, αντί για την 1η Νοεμβρίου 2018 που περιέλαβε η Κυβέρνηση στο νομοσχέδιο.

Οι τροπολογίες της ΕΔΕΚ υπερψηφίστηκαν με 33 ψήφους υπέρ, 15 εναντίον και η αποχές και με αυτές εισάγεται υποχρέωσης διεξαγωγής διαβούλευσης της συμβουλευτικής επιτροπής που συστήνεται βάσει του νόμου, με τους εμπλεκόμενους φορείς, σε όλα τα στάδια ετοιμασίας και υλοποίησης της ολοκληρωμένης στρατηγικής τουρισμού και καθορίζεται ο γενικός διευθυντής του Υφυπουργείου τουρισμού ως αρμόδιος λειτουργός για την άσκηση της διοίκησης του Υφυπουργείου.