Βουλή: Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε πριν από λίγο τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018.

Ο προϋπολογισμός πέρασε με  τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης.

Ο προϋπολογισμός προνοεί έσοδα €7,7 δις και συνολικές δαπάνες €7,53 δις. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα ανέρχεται στα €177 εκατομμύρια, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα (εξαιρουμένων των δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους) εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €733,6 εκατ.

Υπέρ τάχθηκαν 30 βουλευτές και κατά 26.

Συμμαχία Πολιτών, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς υπερψήφισαν τα κονδύλια για την Άμυνα, ΓΕΣΥ.

Το Κίνημα Οικολόγων και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παύλος Μυλωνάς, κατέθεσαν τροπολογία ότι, προτού να διενεργηθεί η ανέγερση πρόσθετου ορόφου στο Κτίριο της Βουλής, να ενημερώνεται η Επ. Ελέγχου. Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, με έντονο ύφος ανέφερε πως εάν ψηφιστεί αυτή η τροπολογία θα καθυστερήσουν τα έργα 2-3 μήνες, καλώντας τους υπόλοιπους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία. Τόνισε μάλιστα πως ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, δεν έχει ακόμη γραφείο. Εγκρίθηκε ακόμη, το κονδύλι για την ανέγερση του νέου κτιρίου της Βουλής.

Ο κ. Μυλωνάς υπερψήφισε επίσης τα κονδύλια για τους εγκλωβισμένους και τις παροχές προς τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. ΑΚΕΛ και Κίνημα Οικολόγων καταψήφισαν τον σύνολο του προϋπολογισμού, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική πράξη.

Η συνεδρία της Ολομέλειας, που αφορούσε τον κρατικό προϋπολογισμό, έγινε στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.