Αυτά τα 12 πράγματα δεν πρέπει να υπάρχουν στο υπνοδωμάτιό σας

Είναι καρκινογόνα…

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ο χώρος που αποτελεί το προσωπικό σας ησυχαστήριο. Υπάρχουν  όμως πολλά πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από την κρεβατοκάμαρά σας για να διατηρήσετε την υγεία σας υπό έλεγχο.

Οι διάφοροι τύποι επίπλων, υλικών και ενδυμάτων είναι εξαιρετικά καρκινογόνοι και θα πρέπει να αντικαθίστανται με οργανικές εναλλακτικές λύσεις για την πρόληψη του καρκίνου. Εδώ είναι 12 πράγματα που προκαλούν καρκίνο και πρέπει να τα βγάλετε άμεσα από την κρεβατοκάμαρά σας:

Αφαιρέστε τα έπιπλα MDF και μοριοσανίδων
Και οι μοριοσανίδες και το MDF είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία μας. Το MDF είναι στην πραγματικότητα τεμαχισμένο ξύλο ψεκασμένο με ρητίνη και παράγοντες συγκόλλησης (φορμαλδεΰδη) που έχουν συσχετιστεί με διάφορους τύπους καρκίνου.

Από την άλλη πλευρά, η μοριοσανίδα περιέχει υψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης, η οποία παραμένει ενεργή για πολλά χρόνια. Σύμφωνα με μελέτες, τα έπιπλα από μοριοσανίδες μειώνουν την τοξικότητά τους κατά 25% σε ένα έτος και θα είναι εντελώς απαλλαγμένες από χημικές ουσίες μετά από περίπου μια δεκαετία.

Αφαιρέστε Faux Έπιπλα
Τα έπιπλα Faux περιλαμβάνουν καρέκλες από συνθετικό δέρμα ή καναπέδες και αδιάβροχα μαξιλάρια. Το συνθετικό δέρμα είναι συνήθως από πολυβινυλοχλωρίδιο που είναι ένας ισχυρός ενδοκρινικός διαταρράκτης και μπορεί να κάνει αρκετά μεγάλη ζημιά στο σώμα. Αυτός ο τύπος επίπλων ψεκάζεται συχνά με φορμαλδεΰδη και αμμωνία, δύο γνωστές καρκινογόνες ενώσεις.

ΟΧΙ χαλιά
Τα χαλιά στην κρεβατοκάμαρά σας είναι κατασκευασμένα από επικίνδυνα συνθετικά που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Απαλλαγείτε από αυτά αμέσως για να προστατεύσετε την υγεία σας! Επιπλέον, ένα ξύλινο πάτωμα είναι ευκολότερο να καθαριστεί από ένα χαλί.

Χωρίς παπούτσια
Πρέπει να κάνετε μια ταξινόμηση, χωρίζοντας τα παπούτσια που φοράτε μέσα και έξω από το σπίτι. Όταν φοράτε τα ίδια παπούτσια με τα οποία έχετε βγει έξω, αυτό θα επιτρέψει σε διαφορετικές επικίνδυνες ενώσεις να εισέλθουν στο σπίτι σας και να θέσουν την υγεία σας σε κίνδυνο.

Χρώμα NO-VOC
Όταν βάφετε το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε βαφή NO-VOC (μη πτητική οργανική ένωση), η οποία είναι πολύ ασφαλέστερη από την κανονική. Η κανονική βαφή περιέχει μια ποικιλία χημικών ουσιών που μπορούν να εξατμιστούν εύκολα στον αέρα και μπορεί να βλάψουν την αναπνευστική σας υγεία. Οι χημικές ουσίες στο κανονικό χρώμα παράγουν όζον που έχει συσχετιστεί με άσθμα, πονοκεφάλους και αναπνευστικά προβλήματα.

ΟΧΙ ηλεκτρονικές συσκευές
Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι απαλλαγμένη από τηλεόραση, υπολογιστές ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που ευθύνονται για πολλές διαταραχές στον ύπνο.

Καλύψτε ή αντικαταστήστε το στρώμα σας
Τα στρώματα είναι συχνά γεμάτα επιβραδυντικά φλόγας και άλλα χημικά που έχουν συσχετιστεί με διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Κρατήστε την υγεία σας υπό έλεγχο, αντικαταστήστε το στρώμα σας συχνότερα ή καλύψτε το για να μειώσετε την έκθεση σε τοξικά υλικά.

Πάρτε έναν αθαριστή αέρα
Οι καθαριστές αέρα με φίλτρο HEPA είναι αρκετά προσιτοί αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να διατηρούν τον αέρα στο σπίτι σας χωρίς τοξίνες. Αγοράστε έναν και βάλτε τον στην κρεβατοκάμαρά σας για να αποφύγετε τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Αντικαταστήστε τις κουρτίνες σας
Οι κουρτίνες που λατρεύετε συχνά υποβάλλονται σε επεξεργασία με χημικά και συλλέγουν τόση σκόνη, που τις καθιστά έναν αυξανόμενο κίνδυνο για την υγεία. Αφαιρέστε τις αμέσως ή αντικαταστήστε τις με ξύλινες περσίδες.

Προτιμήστε Ρούχα Από Οργανικά Υλικά
Κάθε συνθετικό ύφασμα είναι κατασκευασμένο από αέρια ή υγρό άνθρακα. Αυτό το υλικό αργότερα ψεκάζεται μέσω ενός ακροφυσίου, το οποίο ψεκάζει την ένωση και ψύχεται με την επαφή του αέρα, δημιουργώντας νήματα που υφαίνονται μαζί για να δημιουργήσουν ύφασμα.

Το συνηθισμένο συνθετικό υλικό για τα ρούχα είναι το PFC ή το Teflon που είναι εξαιρετικά καρκινογόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αντικαταστήσετε όλα τα ρούχα σας με άλλα από οργανικό υλικό.

Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες με οργανικά υλικά
Όλοι θεωρούμε το βαμβάκι ως το καλύτερο υλικό για σεντόνια, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες, αλλά σπάνια κάποιος γνωρίζει ότι το βαμβάκι ψεκάζεται με καρκινογόνες χημικές ουσίες κατά την παραγωγή του.

Καθώς αυτά τα χημικά προϊόντα είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία σας, θα πρέπει να αντικαταστήσετε όλα τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες με άλλες από λινό ή βιολογικό βαμβάκι.