Αυγή κατά Αγγελοπούλου που είχε …μάρτυρα υπεράσπισης τον Πάγκαλο

Σκληρή επίθεση στη Γιάννα Αγγελοπούλου, έκανε η «Αυγή» μετά τη δήλωσή ότι παραιτείται από πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην άλλοτε «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων αμφισβητώντας ευθέως την προσφορά της αφήνοντας δηλητηριώδεις αιχμές για το υπέρογκο τελικό κόστος της διοργάνωσης του 2004. Αντιθέτως, την κ. Αγγελόπουλου έσπευσε να υπερασπιστεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος με εισήγησή του οποίου αναδείχθηκε στη θέση της πρέσβειρας.

Η «Αυγή» από τη στήλη της των παραπολιτικών, δε άφησε ασχολίαστους τους λόγους που επικαλέστηκε η επιχειρηματίας για να καταθέσει οριστικά το διπλωματικό της διαβατήριο. «Αφ’ ης στιγμής κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο επί 19 συναπτά έτη, αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η έως τώρα “προσφορά” της – εκτός αν εννοεί το “πάρτι” των Ολυμπιακών που ακόμη πληρώνουμε…» σημειώνει η κομματική εφημερίδα.

Ο κ. Πάγκαλος πάντως, της έπλεξε το εγκώμιό επισημαίνοντας ότι πρόσφερε «εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα, χρησιμοποιώντας την ευρύτερη προβολή την οποία είχε στην παγκόσμια κοινή γνώμη και κάλυπτε εξ ιδίων τα έξοδα των αποστολών της». Στη δήλωσή – παραίτηση η κ. Αγγελοπουλου εξέφραζε δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν προ τριετίας έβαλε …πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα. Το 2014 όταν το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο αποκορύφωμά του είχε ουσιαστικά δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα της Αριστεράς λέγοντας: «Οι άνθρωποι αυτής της χώρας βλέπουν πως τους συμπεριφέρεται το πολύπλοκο πολιτικό-μιντιακό-επιχειρηματικό σύστημα και δεν είναι ευχαριστημένοι. Ακούω και παρακολουθώ: και τον Τσίπρα και τον Θεοδωράκη και τον Σαμαρά, εκτός από τα κόμματα που διαφωνώ εκ προοιμίου με τις θέσεις τους. Στον Τσίπρα βλέπω ένα νέο άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω αντισύστημα». Τελικά αυτό το φλερτ αποδείχθηκε μικρής διάρκειας καθώς η κ. Αγγελοπούλου αποποιήθηκε επικαλούμενη «σειρά ενεργειών και παραλείψεων» που αφορούν την ιδιότητά της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων που κατέχει από το 1998.