Αστρολογία: Προβλέψεις για το δεύτερο 10ήμερο Αυγούστου

Αύγουστος, ο πιο καυτός μήνας του καλοκαιριού

Η όψη που θα κυριαρχήσει πλέον είναι η ανάδρομη πορεία του Ερμή, που αρχίζει το Σάββατο 12 Αυγούστου και αφορά την απόσταση από την 11η μοίρα της Παρθένου μέχρι την 28η μοίρα του Λέοντα, ενώ ο αγγελιαφόρος πλανήτης θα γυρίσει στην ορθή του θέση στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αυτό το χρονικό διάστημα διέπεται από τους συνήθεις κανόνες για τις ανάδρομες διαδρομές του Ερμή. Άρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, αποφύγετε να υπογράψετε οποιαδήποτε συμφωνία και αναβάλετε για αργότερα κάθε σημαντική απόφασή σας.

Μέχρι και τις 18/8 την ημέρα της Πανσελήνου παρότι υπάρχει ένταση κυρίως για τα μεταβλητά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου υπάρχουν και αρκετές ευκαιρίες στα αισθηματικά και οικονομικά όσων ανήκουν στα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) του δευτέρου δεκαημέρου αλλά και για αυτούς που ανήκουν στα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες) του ίδιου δεκαημέρου.

Από εκεί κι ύστερα οι ημέρες είναι αρκετά απαιτητικές, κουραστικές και για κάποιους ίσως επικίνδυνες με την σύνοδο Άρη-Κρόνου στις 24/8. Αυτή η σημαντική όψη θ’ ενεργοποιήσει την έκλειψη που γίνεται την 1/9 προκαλώντας πολλά και δυσάρεστα γεγονότα σε ευρεία κλίμακα. Πιθανές εκδηλώσεις της συνόδου θα μπορούσαν να είναι αεροπορικά δυστυχήματα, τρομοκρατικές ενέργειες, ανάφλεξη ή δημιουργία νέων πολεμικών εστιών, εκρήξεις, γεωφυσικά φαινόμενα και για την Ελλάδα προβλήματα με τους εταίρους και τις γείτονες χώρες.

Επηρεάζει άμεσα τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού του τέλους του πρώτου δεκαημέρου και αρχές δευτέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη κοντά στην 10η μοίρα Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων φέρνοντας χωρισμούς, ατυχήματα, ταλαιπωρία και εμπόδια στα σχέδια τους.

Η μοναδική μέρα που παραδοσιακά θεωρείται ενδεδειγμένη για τέτοιες κινήσεις, είναι η 26η Αυγούστου που ο Ερμής θα έχει μια ήσσονος σημασίας συνεύρεση με τον Ήλιο.

Η Αφροδίτη θα συναντήσει τη Δήμητρα (αστεροειδή) στις 12 Αυγούστου, ενώ και οι δύο θα λάβουν αρμονικές δέσμες φωτός από τον Ποσειδώνα. Όταν η θεά του έρωτα συναντά τη θεά της γονιμότητας, οι αισθήσεις καταλύουν τα όριά τους! Η αγάπη, το σεξ, η τρυφερότητα, η δημιουργικότητα, το καλό φαγητό είναι τα θέματα που θα επικρατήσουν.

 

Μάλιστα το τρίγωνο του υδάτινου Ποσειδώνα με τις δύο κυρίες, θα αυξήσει ουσιαστικά την ένταση των αισθημάτων και θα τους προσδώσει μια απόκοσμη και σχεδόν υπερβατική χροιά… Γι’ αυτό φροντίστε όλοι να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις ρόδινες δονήσεις του σύμπαντος!

Στις 13 Αυγούστου ο Ερμής θα έχει ξεκινήσει την ανάδρομη διαδρομή του, όπου θα επαναλάβει το τρίγωνο που σχημάτισε στις 8 μήνα με την σοφή Αθηνά. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε ξανά – ακόμη και να αναθεωρήσετε – τις στρατηγικές κινήσεις σας για το μέλλον. Παράλληλα ο Κρόνος θα βρεθεί σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο, κάτι που θα προσδώσει σταθερότητα στη μέρα. Να ξέρετε πως ό,τι επεξεργαστείτε τώρα, θα έχει ουσιώδη και μακροπρόθεσμη δυναμική – τα στοιχεία που εξουσιάζει ο Κρόνος!

Μπορεί η 15η Αυγούστου να είναι μια ανέμελη και γιορτινή μέρα για τους ανθρώπους, όμως το σύμπαν θα βρίσκεται σε προκλητική δραστηριότητα. Μια σύνθεση από την Αφροδίτη, τον Δία και τον Πλούτωνα θα αρχίσει να στήνει ένα Τ-τετράγωνο που θα σχηματιστεί μέχρι τις 17 του μήνα, ενώ θα περιλάβει και την Δήμητρα στις 21 Αυγούστου.

Έτσι η Αφροδίτη θα βρεθεί σε θέση αντίθεσης με τον Πλούτωνα, διαχέοντας στην ατμόσφαιρα από «λαθραίες» μέχρι και επιβλαβείς μαγνητικές δονήσεις! Παράλληλα η λάγνα θεά θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία, για να προσθέσουν λίγη υπερβολή στη συνταγή… και παρά την απόλαυση και τη φαντασία που θα διανείμουν απλόχερα, καλό θα είναι να περιοριστείτε σε αυτά και να μην εξοκείλετε!

Κάτω από το ίδιο πνεύμα, η Εστία θα είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στις 15 Αυγούστου, κάτι που θα κάνει πολλούς κάπως συγχυσμένους όσο αφορά τις υποσχέσεις τους – ίσως και να προσπαθήσουν να «αποδράσουν» από την πραγμάτωσή τους. Να είστε σε εγρήγορση!

Τα μάτια όλων ωστόσο, πρέπει να εστιάσουν στη 16η Αυγούστου που ο Ήλιος θα συναντήσει τον Βόρειο Δεσμό του Λέοντα. Αυτό σημαίνει πως ό,τι σας φέρει αυτή η μέρα, ενδέχεται να είναι το καρμικό σας εισιτήριο για όσα ονειρεύεστε η ονειροπολείτε!

Στη συνέχεια το εξάγωνο που θα σχηματίσει ο Άρης με τον Δία στις 20 Αυγούστου, θα αποτελέσει μια επιπλέον αισθητή ώθηση για πρόοδο, καθώς τα κίνητρά σας (Άρης) θα συναντήσουν τον απαραίτητο ενθουσιασμό (Δίας) για την επιτυχία!

Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι μας αφήνει μ’ επεισοδιακό τρόπο, αφού είναι το πιο δύσκολο διάστημα της χρονιάς που διανύουμε. Ο επόμενος μήνας μετά τις 15 θα είναι καλύτερος, χωρίς να σημαίνει ότι έχει τελειώσει η περίοδος της έντασης.