Αρχιεπίσκοπος: Ξεγελάστηκε η Ιερά Σύνοδος στο θέμα του ιερέα

Ο Αρχιεπίσκοπoς Κύπρου, Χρυσόστομος Β’ μιλώντας στην εκπμπή του TvOne “Ενημέρωση Τώρα” με τη δημοσιογράφο Νατάσα Ιωάννου, αναφέρθηκε στο τραγικό θέμα του το οποίο έχει συγκλονίσει το παγκύπριο και το πανελλήνιο της  Έλενας Φραντζή.

Ο θάνατος της  29χρονης, άνοιξε τους “ασκούς του Αιόλου”, για το ποιοί ευθύνονται για τη τραγική κατάληξη της άτυχης κοπέλας.

Ο Μακαριότατος κληθείς να σχολιάσει το τραγικό γεγονός είπε ότ η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει να καθαιρέσει τον “ιερέα” μετά τη καταδίκη του για σεξουαλική κακοποίηση της ανάδοχης κόρης του.

Δυστυχώς όμως επενέβη ο οικείος Ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαίας και δεν αποδέχθηκε την καθάιρεση του ιερέα και ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να του δώσει μία ευκαιρία αναφέροντας ότι είναι μία παρεξηγημένη προσωπικότητα.

Με δική του πρωτοβουλία, ο Μητροπολίτης Ησαίας, τον τοποθέτησε σε Μοναστήρι και συνέχισε εκεί να εξασκεί τα καθήκοντα του.

‘Οπως είπε ο Μακαριότατος, “καπνός χωρίς φωτιά δεν βγαίνει” και δεν έπρεπε να ακούσουμε τον οικείο Ιεράρχη αλλά έπρεπε να καθαιρέσουμε τον καταδικασθέντα ιερέα.

Όπως τόνισε  ο Αρχιεπίσκοπος ,  “και εμείς μπορούμε να κάνουμε σφάλματα, αλλά η Ιερά Σύνοδος πρέπει να προβληματιστεί και να μην είναι τόσο φιλάνθρωπη, αλλά να είναι πιο αυστηρή σε τέτοια ζητήματα. «Οι ιερείς που εκτρέπονται πρέπει να κάθονται στο σκαμνί επιτέλους».