Απόφαση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών το επόμενο 10ήμερο

Στο Υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί το επόμενο δεκαήμερο διάσκεψη με τα κόμματα σχετικά με την λήψη αποφάσεων για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο Προϊστάμενος τη Υπηρεσία Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως οι εναλλακτικές ημερομηνίες που θα συζητηθούν με τα κόμματα στη σύσκεψη που θα γίνει εντός του πρώτου δεκαημέρου Σεπτεμβρίου, είναι 28/1/2018 και 4/2/2018.  Οι ημερομηνίες αυτές προέκυψαν  μετά από αντιδράσεις που έφθασαν στην υπηρεσία εκλογών από κόμματα αλλά και διάφορες άλλες πλευρές, για πιθανή αυξημένη αποχή λόγω του ότι οι αρχικές ημερομηνίες (18 και 25 Φεβρουάριου) συνέπιπταν με τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

“Αν υπάρξουν συναινέσεις στη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθεί και η τελική απόφαση για την ημερομηνία” τόνισε ο κ. Δημητρίου.

“Το κυριότερο πρόβλημα που πρέπει να υπερπηδηθεί είναι το ζήτημα του εκλογικού καταλόγου. πρώτη επιλογή είναι να πάμε στις εκλογές με τον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώνεται στις 2 Οκτωβρίου, εκτιμώντας ότι κανένας δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο γιατί θα μείνουν εκτός εκλογικού καταλόγου αρκετές χιλιάδες νέοι που γράφονται συνήθως την τελευταία τριμηνία. Η δεύτερη επιλογή είναι η σύντμηση της τελευταίας τριμηνίας πριν από τις εκλογές για κάποιες μέρες, ώστε να μπορεί αυτός ο κατάλογος να κλείσει νωρίτερα και να ενσωματωθεί στον μόνιμο και να είναι ο τελικός κατάλογος εκλογής”.

Στη σύσκεψη θα παραστούν τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και η Υπηρεσία Εκλογών.