Απολαύστε την σπάνια υπερπανσέληνο στο Kition Planetarium

Ο εντυπωσιακός έναστρος σκοτεινός ουρανός της Κύπρου μας πάντα μαγεύει εμάς τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Ο λόγος είναι επειδή ακόμη δεν τον έχουμε καταστρέψει με τη φωτορύπανση και μπορούμε να απολαμβάνουμε την πανέμορφη θέα των ουράνιων σωμάτων.

Αυτόν τον μήνα, θα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία ζωής για παρατήρηση της πιο μεγάλης Υπερπανσελήνου τα τελευταία 70 χρόνια. Μπορούμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016. Αυτή η Υπερπανσέληνος είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη και η Σελήνη μας θα φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από μια κανονική πανσέληνο.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο σημείο της τροχιάς της όπου φτάνει στην κοντινότερη απόσταση προς τη Γη. Η τελευταία φορά που η Σελήνη είχε έρθει τόσο κοντά στη Γη ήταν τον Ιανουάριο του 1948 και η επόμενη φορά θα είναι στις 25 Νοεμβρίου 2034.

Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, την ευκαιρία και να απολαύσουμε αυτό το μοναδικό ουράνιο υπερθέαμα. Μπορείτε να μας επισκεφθείτε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις μας στο Κίτι και να παρακολουθήσετε τη διάλεξη «Η Υπερπανσέληνος στη ζωή μας». Στις 20:00 θα ακολουθήσει παρατήρηση της Υπερπανσελήνου με επαγγελματικά τηλεσκόπια.

KITION PLANETARIUM & OBSERVATORY