Απειλές για εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Ρωσία – Απομακρύνθηκαν 21 χιλιάδες άνθρωποι

Απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών δέχθηκαν χθες οι Ρωσικές Αρχές, προχωρώντας στην απομάκρυνση 21.000 ανθρώπων από δημόσιου χώρους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται μια πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, ανέφερε πως στις 21.30 (τοπική ώρα), οι αρχές σε 11 περιοχές δέχθηκαν 57 ανώνυμα τηλεφωνήματα όπου διατυπώνονταν απειλές για επικείμενες εκρήξεις σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς λεωφορείων, κοινωνικές δομές και την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι. Όλοι οι στόχοι ερευνήθηκαν, οι απειλές για έκρηξη δεν επιβεβαιώθηκαν”.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, οι επιχειρήσεις εκκένωσης δεν προκάλεσαν προβλήματα στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς ή τη λειτουργία των δομών. Να σημειώσουμε παράλληλα πως οι ρωσικές αρχές τις τελευταίες μέρες, δέχονται σειρά τηλεφωνημάτων με τα οποία άγνωστοι υποστηρίζουν ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν τοποθετηθεί σε κτίρια, περιλαμβανομένων σιδηροδρομικών σταθμών και εμπορικών κέντρων, σε ολόκληρη τη Ρωσία

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιχειρήσεις εκκένωσης δεν προκάλεσαν προβλήματα στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς ή τη λειτουργία των δομών. Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές αρχές δέχονται σειρά τηλεφωνημάτων με τα οποία άγνωστοι υποστηρίζουν ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν τοποθετηθεί σε κτίρια, περιλαμβανομένων σιδηροδρομικών σταθμών και εμπορικών κέντρων, σε ολόκληρη τη Ρωσία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τους πιθανούς στόχους.