Απέσυρε την αγωγή κατά Χριστόφια, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Δημήτρης Χριστόφιας μετά την απόσυρση της αγωγής εναντίον του.

Σε γραπτή δήλωση του την οποία κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου, αναφέρει ότι αποσύρει την αγωγή του εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας

Η δήλωση κατατέθηκε ενώπιον του Δικαστή Νικόλα Σάντη στο γραφείο του και όχι σε ανοικτή ακροαματική διαδικασία, στην παρουσία του Δημήτρη Χριστόφια και των δικηγόρων των δύο πλευρών, ενώ ο Μιλτιάδης Νεοφύτου δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Αναλυτικά η δήλωση Μ. Νεοφύτου

“Κατόπιν έντονου προβληματισμού και ώριμου σκέψεως, έχω καταλήξει στο ότι η συνέχιστη της υπόθεσης αυτής δεν θα βοηθήσει ούτε την κοινωνία ούτε τα εμπλεκόμενα σε αυτή μέρη.

Με μεγάλη μου λύπη έχω παρατηρήσει ότι, οι δηλώσεις μου ενώπιον του Δικαστηρίου έχουν παρερμηνευθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί από τρίτα πρόσωπα – ενδεχομένως και σκόπιμα – με σκοπό να πλήξουν τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα , το πολιτικό κύρος και το ήθος του Δημήτρη Χριστόφια αλλά και της παράταξής του, δηλαδή του ΑΚΕΛ. Αυτό το γεγονός ειλικρινά με λυπεί. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τον σεβασμό μου για το άτομό του, το ήθος του και για τα όσα πρεσβεύει στην κοινωνία.

Τα ίδια αισθήματα εκφράζω και για την παράταξη του Δημήτρη Χριστόφια της οποίας υπήρξε ηγέτης για πολλά χρόνια.

Για τους πιο πάνω λόγους, η ενάγουσα εταιρία και εγώ προσωπικά ως ενάγων, ζητούμε από το σεβαστό δικαστήριο όπως μας επιστρέψει να αποσύρουμε ανεπιφύλακτα την παρούσα αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια.”

Ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους δικηγόρος του Δ. Χριστόφια ανέφερε ότι δεν δόθηκαν ανταλλάγματα για απόσυρση της αγωγής ενώ ο κ. Βελάρης, συνήγορος του κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για παρεξήγηση και ιδιωτική διαφορά η οποία έχει διευθετηθεί.