Αντέχουν έναν εμπορικό πόλεμο οι τσάντες Louis Vuitton…

Όταν η μετάβαση από μια φάση σε μια άλλη γίνεται σκληρή, οι σκληρές καταστάσεις δύσκολα αφορούν στις τσάντες Louis Vuitton.

Η LVMH, ο ιδιοκτήτης αυτού του εμπορικού σήματος, το απέδειξε με την έκθεση πωλήσεων και κερδών για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Ο ρυθμός αύξησης των οργανικών πωλήσεων του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών σε ολόκληρο τον όμιλο και συνέπεσε με μια υγιή αύξηση κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες στο λειτουργικό περιθώριο του ομίλου που έφτασε στο 21,4%.

Η εταιρεία δήλωσε αργά την Τρίτη ότι δεν βλέπει κανένα σημάδι αδυναμίας στην κρίσιμη κινεζική αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά ειδών πολυτελείας. Στην πραγματικότητα, η μάρκα Louis Vuitton παρουσίασε ελαφρά αύξηση της ζήτησης από τους πελάτες στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο.

Υπάρχουν κίνδυνοι μπροστά. Οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ απειλούν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη και να εξασθενίσουν την εμπιστοσύνη των Κινέζων καταναλωτών. Και, οι αγοραστές έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα με γούστο για σχεδόν δύο χρόνια τώρα.

Αλλά ακόμη και αν η ανάπτυξη της βιομηχανίας επιβραδυνθεί, η κλίμακα της LVMH και το ευρύ φάσμα των επιχειρήσεων της παρέχουν κάποια προστασία. Βέβαια, δεν θα μείνει απρόσβλητη από την κινεζική επιβράδυνση, αλλά ισχυρή επιλογή κορυφαίων εμπορικών σημάτων όπως η Christian Dior και η Celine, η ευρεία γεωγραφική παρουσία και η παρουσία σε πιο αμυντικούς τομείς, όπως η βιομηχανία ομορφιάς, θα πρέπει να την βοηθήσουν να αντέξει μια κατάρρευση της αγοράς καλύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της.

Στην πραγματικότητα, η LVMH θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι νικητής σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, οδύρεται για τις υψηλές αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας.