ΑνΚΕ: Ο Ν. Παπαδόπουλος εξήγγειλε το ίδιο Πρόγραμμα με την Κυβέρνηση ως δική του περιβαλλοντική πρόταση εάν εκλεγεί

Σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην εξαγγελία του Νικόλα Παπαδόπουλου για την δενδροφύτευση.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωση “προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμούμε ως Κυβέρνηση να δηλώσουμε τα εξής:

Η Κυβέρνηση δια της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου σχεδίασε, εξήγγειλε και εφάρμοσε στην πράξη Πρόγραμμα/Δράση για δενδροφυτεύσεις υπό τον τίτλο «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται».

Το πρόγραμμα εξαγγέλθηκε επισήμως την 1 ηΦεβρουαρίου 2015, δηλαδή πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης δενδροφύτευσης που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και τον Δήμου Γερίου.

Εκ τότε σε συνεργασία και με άλλους Δήμους της Λευκωσίας, όπως ο Δήμος Λατσιών, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε διάφορα πάρκα.

Χθες, ωστόσο, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μη γνωρίζοντας την ύπαρξη του προγράμματος αυτού και παρασυρόμενος προφανώς από τον βουλευτή των Οικολόγων κ. Γιώργο Περδίκη, εξήγγειλε το ίδιο Πρόγραμμα/Δράση ως δική του περιβαλλοντική πρόταση εάν εκλεγεί, με τον ίδιο ακριβώς τίτλο «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται» φυτεύοντας μάλιστα και δέντρο στον Δήμο Στροβόλου.

Χαιρετίζουμε από τη μια το γεγονός ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος έδωσε ουσιαστικά συνέχεια στο κυβερνητικό Πρόγραμμα/Δράση, αλλά θεωρούμε ότι αν όχι ο ίδιος τότε αυτοί που τον συμβούλευσαν και τον παρέσυραν να παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα ως δικό του, δηλαδή ο κ. Περδίκης, θα έπρεπε να γνώριζαν ότι αυτό το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή από την Κυβέρνηση στην πρωτεύουσα εδώ και δύο χρόνια.

Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο”.