ΑνΚΕ: Είναι λυπηρό το ΑΚΕΛ λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων να πανικοβάλλει το λαό

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικος Εκπροσώπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλου σε γραπτή ανακοίνωση του στο ΑΚΕΛ για τις εκποιήσεις ανέφερε ότι είναι λυπηρό λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων να πανικοβάλλει το λαό.

Είναι λυπηρό που λόγω της προεκλογικής περιόδου το ΑΚΕΛ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά και να ενσπείρει τον πανικό στους πολίτες για μία συγκεκριμένη και μεμονωμένη ιδιάζουσα περίπτωση για εκποίηση μιας πολυτελέστατης κατοικίας.

Τις ιδιάζουσες συνθήκες της συγκεκριμένης περίπτωσης, παρά το επαρκές και πολυεπίπεδο δίκτυ προστασίας που παρέχεται για την κύρια κατοικία, το δικαστήριο τις εξέτασε και αποφάσισε ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

Αυτή, λοιπόν, την ιδιάζουσα περίπτωση το ΑΚΕΛ θεώρησε ότι θα έπρεπε να την εκμεταλλευτεί πολιτικά και να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού.

Εξάλλου σε γραπτή απάντηση του στο ΑΚΕΛ, για θέματα Ενέργειας ανέφερε:

Την ώρα που στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει έντονη δραστηριότητα εργασιών με την παρουσία των μεγαλύτερων κολοσσών του κόσμου, ιδιαίτερα δε σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες στον τομέα υδρογονανθράκων διεθνώς, το να κατηγορεί το ΑΚΕΛ την Κυβέρνηση ότι έβλαψε με την πολιτική της τα ενεργειακά θέματα, εκλαμβάνεται τουλάχιστον ως αστειότητα.

Μόλις χθες o μεγαλύτερος ενεργειακός κολοσσός, η ExxonMobil, ανέπτυξε ενώπιον του κυπριακού λαού τα σχέδια και το ερευνητικό γεωτρητικό του πρόγραμμα για το 2018, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την ετοιμότητα του, εάν οι προσδοκίες για ανακαλύψεις επιβεβαιωθούν και οι συνθήκες της αγοράς είναι κατάλληλες, να επενδύσει και σε ενεργειακές υποδομές.

Η παρούσα Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια, σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία του τόπου δημιουργώντας υποδομές που δεν θα ήταν βιώσιμες.

Τούτο δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλειφθεί σχεδιασμοί, αλλά αντίθετα η προσπάθεια είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες βιωσιμότητας τους και κατ΄ επέκταση να επιφέρουν όφελος στην Κυπριακή Δημοκρατία και όχι να οδηγήσουν ξανά τον τόπο σε οικονομική καταστροφή.

Ενώ θα αναμέναμε από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης να επιδείκνυε υπεύθυνη στάση για ένα θέμα εθνικής σημασίας, είναι προφανές ότι για προεκλογικούς και μόνο λόγους, προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τους πολυδιάστατους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, με σοβαρότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.