ΑνΚΕ: Δεν νομιμοποιείται ηθικά ο πολιτικός χώρος του ΑΚΕΛ να επικρίνει άλλους για σύγκρουση με θεσμούς …

Σε γραπτή απάντηση του, στο ΑΚΕΛ, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπροσώπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι, τα κατά φαντασία σκάνδαλα που επικαλούνται κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας διερευνήθηκαν από τους αρμόδιους θεσμούς και αποδείχθηκαν πολιτικό φιάσκο για τους επίδοξους συκοφάντες του Προέδρου.

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδόπουλος είπε:

“Επειδή είναι η πολλοστή φορά που το ΑΚΕΛ εξαπολύει αήθη προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας επικαλούμενο κατά φαντασία σκάνδαλα, με στόχο να σπιλώσει την εντιμότητα του, είμαστε υποχρεωμένοι να τους υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:

Α. Τα κατά φαντασία σκάνδαλα που επικαλούνται κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας διερευνήθηκαν από τους αρμόδιους θεσμούς και αποδείχθηκαν πολιτικό φιάσκο για τους επίδοξους συκοφάντες του Προέδρου. Συνεπώς, σεβασμός στους θεσμούς, τον οποίον επικαλείται το ΑΚΕΛ, είναι να αποδέχεσαι τις αποφάσεις και τα πορίσματα τους και όχι να τα παραγνωρίζεις κατά το δοκούν για να επιτίθεσαι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Β. Δεν νομιμοποιείται ηθικά ο πολιτικός χώρος του ΑΚΕΛ να επικρίνει άλλους για σύγκρουση με θεσμούς όταν το ίδιο το ΑΚΕΛ επιτέθηκε ομαδικά σε Αστυνομία, ανακριτικές Αρχές, Νομική Υπηρεσία και δικαστική εξουσία, αμφισβητώντας το κύρος και την αξιοπιστία τους, επειδή οι αποφάσεις τους στο τεράστιο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς τους άγγιξε πραγματικά και ουσιαστικά οδηγώντας στη φυλακή στελέχη τους και αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας την εμπλοκή του κόμματος.

Γ. Να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ αυτό που όλοι οι πολίτες στην Κύπρο γνωρίζουν: για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται μια συγκροτημένη προσπάθεια με συνεργασία Κυβέρνησης – Θεσμών, για καταπολέμηση κάθε εστίας διαφθοράς, και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Όλα τα σκάνδαλα και οι καταγγελίες που τεκμηριώθηκαν οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και οι ένοχοι καταδικάστηκαν, ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου από τον οποίον προέρχονταν.

Τέλος, σε μια ευνομούμενη δημοκρατία και πολιτεία, τη διερεύνηση και την τιμωρία αξιόποινων πράξεων την αναλαμβάνουν οι ανεξάρτητες ανακριτικές και δικαστικές Αρχές και όχι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, όταν οι αποφάσεις των θεσμών δεν αρέσουν στο κόμμα αυτό.”