Ανακήρυξη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής κ. Κύπρος Κυπριανού ανακήρυξε απόψε, τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος εξασφάλισε το 55,99% των ψήφων κατά την προεδρική εκλογή της 4ης Φεβρουαρίου 2018, ως εκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Έφορος Εκλογής είπε:

«Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Εκ μέρους μου, εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, όλων των Εφόρων Εκλογής και όλων των συναδέλφων που εργάστηκαν και τις δύο Κυριακές, παρακαλώ δεχθείτε τα συγχαρητήριά μας για την επανεκλογή σας.

Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Θα διαβάσω το Διάταγμα της ανακήρυξής σας, όπως ορίζεται στον Νόμο:

‘Οι περί Εκλογής Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Νόμοι του 1959 έως 2017, ανακήρυξη Προέδρου της Δημοκρατίας:

Επειδή, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, διενεργήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Ένταλμα Προεδρικής Εκλογής που εκδόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 9, των περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) Νόμων.

Και επειδή, μετά τη συγκέντρωση και κατάταξη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έλαβε περισσότερες ψήφους από το πενήντα τοις εκατόν του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψήφων, έχει ανακηρυχθεί ως εκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 34(6) των πιο πάνω Νόμων.

Γι’ αυτό, εγώ, ο Κύπρος Κυπριανού, Γενικός Έφορος Εκλογής, γνωστοποιώ με την παρούσα ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, εκλέγηκε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το όνομά του δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 36(β) των πιο πάνω Νόμων.

Κύπρος Κυπριανού
Γενικός Έφορος Εκλογής’

Κύριε Πρόεδρε,
Τα συγχαρητήριά μου. Ο λόγος είναι δικός σας».