Αμερικανικό ΥΠΕΞ: Αν θα πάτε στη Β. Κορέα διευθετήστε την διαθήκη σας και την κηδεία σας

Σε μία μάλλον «σκοτεινή» ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό του, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε στους Αμερικανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα να «προετοιμαστούν για το χειρότερο» και να αφιερώσουν προηγουμένως χρόνο για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της… κηδείας τους.

Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, το οποίο έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 για τη Βόρεια Κορέα, προειδοποίησε εκ νέου τους πολίτες των ΗΠΑ πως οποιοδήποτε ταξίδι στην περιοχή κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους.

Ειδικότερα, τους συνέστησε πριν αναχωρήσουν για τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες για την περίπτωση αιφνίδιου θανάτου τους, να κάνουν διαθήκη και να ρυθμίσουν τα διαδικαστικά της κηδείας τους.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση συμβουλεύει τους Αμερικανούς που θα επισκεφθούν τη Β. Κορέα να συζητήσουν προηγουμένως ένα πλάνο με τους οικείους τους σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, την φροντίδα κατοικιδίων και την τύχη των περιουσιακών τους στοιχείων.

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί ότι παρόλο που η σουηδική πρεσβεία βρίσκεται υπό την προστασία των ΗΠΑ, οι αξιωματούχοι της χώρας δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν βοήθεια στους Αμερικανούς που θα την χρειαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία επικινδυνότητας με την Βόρεια Κορέα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει τοποθετήσει αρκετές ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Λιβύη και η Σομαλία.