Αλληλεγγύη: Το γλωσσάρι στοχεύει στη λοβοτομή των Ελλήνων της Κύπρου

Αλληλεγγύη: Το γλωσσάρι στοχεύει στη λοβοτομή των Ελλήνων της Κύπρου για να αποδεχθούν μία προδοτική λύση

Χθες είχαμε την επίσημη πλέον αποκάλυψη των προθέσεων και διαθέσεων καθόσον αφορά το γνωστό γλωσσάρι για το οποίο λέγονταν πολλά χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενό του. Και πολλοί έσχιζαν τα ιμάτια τους λέγοντας πως είναι αμέτοχοι του εγκλήματος. Τώρα με πολύ σοβαρότητα και επισημότητα γνωρίζουμε ότι ξένες κυβερνήσεις έχουν χρηματοδοτήσει το εγχείρημα. Αλήθεια ποιους; Εκείνους που τα «πήραν» και το 2004; Υπό την αιγίδα διεθνούς οργανισμού μας «παροτρύνουν» προς χρήση και συμμόρφωση έστω και αν την ίδια ώρα εισπράττουμε τη δήλωση ότι αυτό προσφέρεται για εθελοντική και μόνο χρήση.

Κοντολογίς καλούνται οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας, οι οποίοι εκ του λειτουργήματός τους διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, να το χρησιμοποιούν αν και εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι είναι έμμισθοι και οφείλουν να υπακούνε στα κελεύσματα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Με το προαιρετικό γλωσσάρι και την αθωότητα που του έχει προσδοθεί, αναμένεται να υποστούν λοβοτομή οι Έλληνες της Κύπρου και να αποδεχθούν μια προδοτική λύση. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι η Παιδεία που προσφέρεται στα παιδιά μας και ιδιαίτερα το μέρος αυτής που αφορά τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου έχει προσαρμοσθεί από καιρό στις στοχεύσεις στις οποίες αποσκοπεί και το γλωσσάρι: στην υποδούλωση των Ελλήνων. Δεν υπάρχει κατοχή αλλά διακοινοτικές αντιπαραθέσεις. Αναμένοντας, κατά τα άλλα, τα παιδιά μας να γνωρίζουν και να αντιδρούν σωστά στα διάφορα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινή τους ζωή και κυρίως στο υπέρτατο καθήκον να υπηρετούν την ΕΦ και την πολιτική άμυνα. Και να προστατεύουν το νησί και την κοινωνία.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη επανειλημμένα έχει καταδικάσει σθεναρά αυτές τις ενέργειες για αυτό και δε δίστασε να πάρει σαφείς θέσεις. Αντίθετα οι κυβερνώντες κρύβονται με το δικαιολογητικό ότι οι ενέργειες αυτές προέρχονται από ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς να νοιάζονται ότι η πρωτοβουλία αυτή αγγίζει και επηρεάζει άμεσα το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου και τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζουμε. Το κυπριακό δεν είναι θέμα οικοδόμησης καλών σχέσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών αλλά θέμα εισβολής και κατοχής που δεν επισκιάζεται με οποιοδήποτε γλωσσάρι.