Αλληλεγγύη: Σταθεροί στόχοι Ερντογάν και η Κυβέρνησή μας στρουθοκαμηλίζει

Σταθεροί οι στόχοι Ερντογάν και η Κυβέρνησή μας στρουθοκαμηλίζει, αναφέρει σε γραπτή δήλωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

Με τη χθεσινή ορκωμοσία του νεοσουλτάνου της Άγκυρας ολοκληρώθηκε, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, η παντοδυναμία του Ερντογάν. Έτσι με τις πολλαπλές εξουσίες με τις οποίες περιβάλλεται, η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται να αντιμετωπίσει έναν απρόβλεπτο πολιτικό με απροσδιόριστες φιλοδοξίες.

Σύμφωνα με την εναρκτήρια ομιλία του, ο κατοχικός Πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας τον εαυτό του, προδιέγραψε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του οι οποίες δεν είναι άλλες από την ανάδειξη της Τουρκίας ως παγκόσμιας δύναμης με κέντρο βάρους την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

Η Κύπρος αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κυρίου Ερντογάν, η οποία από μόνη της αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει τις προθέσεις του κατοχικού ηγέτη έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ισλαμοποίηση των κατεχομένων συνεχίζεται αδιάκοπα και εμείς ομιλούμε για αποκεντρωμένη Διζωνική Ομοσπονδία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί αμέτοχη τις κατ΄ εξακολούθηση παράνομες ενέργειες που διαπράττονται σε βάρος της ωσάν να πρόκειται για επίσκεψη τρίτου προσώπου σε τρίτη χώρα.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη όπως διακήρυξε επανειλημμένα στο παρελθόν, οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας ήταν και παραμένουν αμετάθετοι και καλό θα ήταν οι κυβερνώντες να το αντιληφθούν όσο γίνεται πιο νωρίς αντί να δηλώνουν με στόμφο ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά.