Αλληλεγγύη: Ο Αβέρωφ χαράζει το δρόμο για νέες υποχωρήσεις

Σε γραπτή δήλωση το κίνημα Αλληλεγγύη, αναφέρεται στη συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου και τονίζει ότι ο  Αβέρωφ χαράζει το δρόμο για νέες υποχωρήσεις:

“Είναι τουλάχιστον περίεργο πως ο για έναν ολόκληρο και πλέον μήνα «εξαφανισμένος» μετά το Κραν Μοντανά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, να εμφανίζεται σήμερα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ως ενθουσιασμένος από το πλαίσιο Γκουτέρες, να το κατονομάζει ως «προίκα» της ε/κ πλευράς και να χρεώνει αυτή τη «μεγάλη επιτυχία» στον Νίκο Αναστασιάδη.

Τελικά για τον κύριο Αβέρωφ το Κραν Μοντανά ήταν διαπραγματευτικός θρίαμβος του Νίκου Αναστασιάδη που πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί με άμεση επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο στο οποίο έμειναν.

Δεν διστάζει μάλιστα να προτρέψει δημόσια τον ΠτΔ να αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Ξεχνώντας τεχνηέντως τα όσα καταστροφικά περιλαμβάνει το πλαίσιο Γκουτέρες για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Ο κύριος Νεοφύτου είναι σαφές ότι με τα όσα λέει χαράζει το δρόμο για νέες υποχωρήσεις. Επιμένει λανθασμένα πως πρέπει να εγκλωβιστεί η πλευρά μας σε ένα πλαίσιο από το οποίο μόνο η Τουρκία μπορεί να έχει μόνο οφέλη.

Υποσκάπτει άραγε ή όχι με τα όσα λέει τη διαπραγματευτική θέση του Προέδρου Αναστασιάδη ενόψει νέας Υόρκης;”