Αλληλεγγύη: Οι θέσεις ΠτΔ στο Κυπριακό είναι προέκταση της πολιτικής του ΑΚΕΛ

Οι θέσεις ΠτΔ στο Κυπριακό είναι προέκταση της πολιτικής του ΑΚΕΛ, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Το διάγγελμα Ακιντζί και οι δηλώσεις Οζερσάι με την ευκαιρία της 44ης επετείου της πραγματοποίησης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, είναι αρκούντως περιγραφικά για τις τουρκικές μεθοδεύσεις στο Κυπριακό.

Η Τουρκία ξεκάθαρα απαιτεί οδικό χάρτη με προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια, δηλαδή χρονοδιαγράμματα, για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Θέλει μάλιστα η όποια νέα διαδικασία επαναρχίσει ένα βήμα πιο κάτω από το Κραν Μοντανά, καθώς θεωρεί κεκτημένο τις απαράδεκτες υποχωρήσεις Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει παραγωγικά την επερχόμενη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων και να λάβει υπόψιν τις ανησυχίες όσων πολιτικών δυνάμεων επιμένουμε ότι οι ράγες στις οποίες έχει βάλει το Κυπριακό ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι προέκταση της πολιτικής του ΑΚΕΛ και οδηγεί είτε σε κάκιστη και καταστροφική λύση για τον Ελληνισμό της Κύπρου, είτε σε διχοτόμηση.

Η Τουρκία είναι σαφές ότι θέλει όπως και η νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Δέκα χρόνια συνήθειας είναι πολλά.”